Cirkuselefanterne skal skifte ejer inden året er omme

01:00

Arena-direktør Benny Berdino overgav lørdag elefanterne til staten - men ikke uden en smule ærgrelse. Video: Morten Spuhr - TV2 ØST

Elefanterne skal allerede overdrages til sin nye ejer inden udgangen af 2019, selvom faciliteterne ikke er klar endnu.

De fire omtalte pensionerede cirkuselefanter skal skifte ejer, inden året går på hæld, selvom der ikke er staldfaciliteter klar til dem endnu.

Det er et krav, der fremgår af statens udbud om overdragelse af elefantejerskabet. Det skriver Folketidende.

Såfremt elefanternes nye ejer ikke kan opstalde elefanterne under midlertidige forhold, kan ejeren i ansøgningen redegøre for, hvilke midlertidige faciliteter der anvendes i resten af 2019.

I første omgang skal det dog først besluttes, hvor de fire danske elefanter fremover skal bo.

Det skal Miljø- og Fødevareministeriet afgøre. De afholder frem til 30. september en ansøgningsproces med henblik på at identificere den bedst egnede aftager.

Safaripark på banen

Her har blandt andet Knuthenborg Safaripark meldt sig på banen med et elefantanlæg på 15 hektar.

  Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Her vil gæsterne ikke kunne komme helt ind til elefanterne, men ellers bliver oplevelsen, som man kender den i Knuthenborg, hvor dyrene optræder i så naturligt et miljø som muligt.

Den ansøger, der opnår det højeste antal point, og som vil kunne give elefanterne den bedste dyrevelfærd, vil tilbydes at indgå en overdragelsesaftale med Miljø- og Fødevareministeriet.

I lørdags meddelte fødevareminister Mogens Jensen (S), at staten køber tre elefanter fra Cirkus Arena og én elefant fra Cirkus Trapez. Prisen lyder på i alt 11 millioner kroner. Dermed skal det sted, der vinder udbuddet på elefanterne, ikke betale for dyrene, da elefanterne vil blive overdraget af staten.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App