Cirkus om forbudte elefanter: - Vi håber på økonomisk kompensation

Knuthenborg Safaripark vil gerne tage imod Cirkus Arenas tre elefanter, men cirkusset håber på en økonomisk kompensation fra Folketinget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En politisk aftale betyder, at elefanter, søløver og zebraer skal være forbudt i cirkusser.

Det fik Knuthenborg Safaripark til at tilbyde at tage imod Cirkus Arenas tre elefanter, som skal sendes på pension efter denne sæson.

Men selv om der nu er fundet en plads til de tre elefanter, så bliver det langt fra en gratis omgang for Cirkus Arena. Det skriver DR Sjælland.

quote Så er det jo ret og rimeligt, at når det er lovgiverne, der forbyder brugen af elefanter, at der så følger noget politisk kompensation

Klaus Jochumsen, turnéchefen i Cirkus Arena

Cirkusset håber derfor på, at de vil modtage økonomisk kompensation fra Christiansborg.

- Man skal huske på, at vi har investeret rigtig mange millioner af kroner i anlæg til elefanterne, så vi kunne overholde de regler, som politikerne tidligere har lavet for, hvordan man må holde dyr i Danmark og i cirkus. Så er det jo ret og rimeligt, at når det er lovgiverne, der forbyder brugen af elefanter, at der så følger noget politisk kompensation, lyder det fra turnéchefen i Cirkus Arena, Klaus Jochumsen til DR Sjælland.

En god løsning for alle

Safariparken har udset et 100.000-200.000 kvadratmeter stort område med græs og enorme træer, alle tre cirkuselefanter kan bebo. 

Cirkuselefant
Læs også
Knuthenborg Safaripark tilbyder Cirkus Arenas elefanter et nyt hjem
Cirkuselefant
Læs også
Knuthenborg Safaripark tilbyder Cirkus Arenas elefanter et nyt hjem

- Vi tænkte, det kunne være en god løsning på hele situationen. Der er én ting, vi har meget af på Knuthenborg, og det er plads. I stedet for at sende dem til det sydlige Sydeuropa, hvor vi alle sammen ved, at dyrevelfærden er noget lavere, end i Danmark, så kunne vi finde en god løsning her på Knuthenborg, sagde ejeren af Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth til TV ØST i weekenden.

Han kan dog ikke sige noget præcist om, hvornår gæsterne vil have mulighed for at kunne opleve de store dyr i parken.

- Der er en masse ting, der skal falde på plads. Men jeg tror, at der er mange parter, der vil kunne se en fordel i det her. Der er ikke nogen, der kan se en fordel i, at elefanterne forsvinder fra et cirkus til kummerlige forhold. Det er ingen interesserede i, hverken elefanter eller mennesker, lød det fra Christoffer Knuth.

Ifølge DR Sjælland tager Cirkus Arena godt imod tilbuddet om, at safariparken vil tage imod de tre elefanter.


Nyhedsoverblik