Christian skal kæmpe for Danmark ved verdensmesterskab for lærlinge

Den 21-årige kokkeelev Christian Kleinert fra Restaurant Babette i Vordingborg har vundet en plads på landsholdet til WorldSkills 2017.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dagens mand i skysovs hos Restaurant Babette i Vordingborg må uden tvivl være Christian Kleinert.

Onsdag vandt den 21-årige kokkeelev nemlig i kokkenes afgørende udtagelseskonkurrence på Kokke- og Restaurantskolen Selandia i Slagelse og sikrer sig dermed retten til at stille op for Danmark ved WorldSkills 2017.

Det oplyser SkillsDenmark.

Christian Kleinert var i udtagelseskonkurrencen oppe imod sin kollega fra Babette, Sebastian Holberg Svendsgaard, og Laus Nordmark Rasmussen fra Gl Skovridergaard. Finalisterne var udpeget af det faglige udvalg for kokkeuddannelsen. 

Læs også
Det regner med førstepladser til lokale lærlinge ved kæmpe håndværkermesterskab
Læs også
Det regner med førstepladser til lokale lærlinge ved kæmpe håndværkermesterskab

Det er anden gang, at Restaurant Babette har en kokkeelev med på SkillsDenmarks landshold til WorldSkills, hvilket er anden gang i træk.

Der er WorldSkills hver andet år, og da det foregik i 2015 i Sao Paulo, vandt den tidligere danske deltager, Kristoffer Ringsing, en “Medaillon for Excellence”. Både Kristoffer Ringsing og Christian Kleinert har vundet DM i Skills i henholdsvis 2015 og 2016.

WorldSkills foregår i år i oktober i Abu Dhabi, hvor der kommer omkring 1200 unge fra cirka 60 nationer for at kæmpe i ligeså mange discipliner. 

Det danske landshold

Det danske landshold ved WorldSkills 2017 består af:

Kok, tjener, bager, konditor, bygningssnedker, møbelsnedker, tømrer, murer, flisemurer, bygningsmaler, personvognsmekaniker, karrosseritekniker, autolakerer, industriktekniker og landbrugsmaskinmekaniker.


Kilde: SkillsDenmark

 


Nyhedsoverblik