Chauffører bliver overfaldet - 3F vil have pengene ud af busserne

01:52

Buschauffør Søren Knudsen blev overfaldet, mens han var på arbejde. Han fik tre knytnæveslag ved højre øje og måtte efterfølgende på skadestuen, hvor han blev syet med 30 sting. Han er fortsat sygemeldt. Video: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Det bedste tiltag ville være at fjerne pengene fra bussen for at undgå overfald mod buschauffører. Det mener fagforeningen 3F.

Taxi- og buschauffører udsættes jævnligt for verbale tilsvininger, knytnæver og andre former for grov vold. Alene i juni skete der otte grove overfald, skriver Fagbladet 3F.

- Der er ingen tvivl om, at vold mod chauffører er stigende ud fra, hvad vi hører fra medlemmerne. Vi har ikke statistik på det, men ved, at der sker underrapportering af voldstilfælde, siger miljøkonsulent i 3F's Transportgruppe Kjeld H. Jensen.

Han peger på, at når det gælder buschauffører sker volden stort set altid i forbindelse med betaling og kontrol.

Chauffør blev slået i hovedet, da han bad om billet

Det var blandt andet tilfældet ved et groft overfald på en buschaufør i Slagelse i slutningen af juni.

Det bedste tiltag ville være at fjerne pengene fra bussen ligesom i metroen

Kjeld H. Jensen, miljøkonsulent i 3F's Transportgruppe

Buschaufføren blev slået i hovedet med knyttet næve, da han bad om at se billet ved et stoppested i Slagelse, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Chaufføren kørte til Slagelse Busstation med en stor bule i tindingen, hvor de to overfaldsmænd steg ud og stak af.

- Det bedste tiltag ville være at fjerne pengene fra bussen ligesom i metroen, og have kontrol som i metroen, så der er to kontrollører plus en chauffør. Det skal nok holde nogle tilbage fra at udøve vold, siger Kjeld H. Jensen.

Endvidere efterlyser han flugtveje i form af en dør i venstre side af busserne.

- Jeg har aldrig forstået, hvorfor der ikke er en dør i venstre side. Der mangler simpelthen flugtveje for chaufføren, når der er fare på færde, siger han.

En 19-årig mand er nu blevet sigtet for at have overfaldet buschaufføren. Han har ifølge politiet erkendt at stå bag overfaldet og er løsladt igen, indtil sagen eventuelt skal for retten.

Se overfald i juni her:

Der findes ikke et totalt overblik over antallet af voldsepisoder mod chauffører, og langt fra alle sager bliver anmeldt. Men en søgning i mediedatabasen Infomedia viser, at alene i juni måned skete disse otte grove overfald på chauffører i busser og taxier:

 

1. juni: Efter et mindre trafikuheld i Aalborg mellem en bus og en personbil, gik føreren af bilen amok og sparkede buschaufføren flere gange på kroppen og i hovedet, imens buschaufføren lå på vejen.

 

15. juni: Sent om aftenen blev en taxichauffør og en passager kvæstet, da taxien kørte af vejen i Hvidovre. Det gjorde den, fordi der blev kastet en flaske ind af chaufførens nedrullede vindue. Chaufføren blev ramt i hovedet, mistede herredømmet og kørte ud over en skrænt.

 

22. juni: En taxichauffør blev midt på natten overfaldet i Næstved, da han bad to mænd betale forud. De skubbede til chaufføren og sparkede buler i taxien.

 

25. juni: En buschauffør blev slået i tindingen med knytnæve af en passager ved et stoppested i Slagelse, da han bad om at se billet..

 

25. juni: En stærkt beruset kunde gik amok på en taxachauffør i Skanderborg tidligt om morgenen. Chaufføren fik flere slag i brystkassen.

 

26. juni: En 23-årig taxichauffør blev overfaldet overfald på en taxiholdeplads i Aarhus. En stærkt beruset mand slog og sparkede chaufføren, der fik knubs og mindre skader af overfaldet.

 

26. juni: En 71-årig buschauffør blev overfaldet i Næstved, da han bad tre unge mænd om at stå af, fordi deres billet ikke gjaldt længere. En af de unge overfaldt chaufføren med tre knytnæveslag i ansigtet, som gav chaufføren snitsår ved øjet.

 

27. juni: En 38-årig taxichauffør i Aarhus blev slået med knytnæve i nakken af beruset passager.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App