Præstøoffer: Nu flytter jeg hjemmefra

Fem år efter Præstø-ulykken er det nu tid for Cecilie Gyldendal Rasmussen at tage det næste store skridt i livet. Hun skal flytte hjemmefra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det har været en lang, hård kamp. Sådan beskriver Cecilies forældre, hvordan det har været for Cecilie at komme videre efter den tragiske ulykke på Præstø Fjord for fem år siden. Hun er gået fra ikke at kunne overskue andre mennesker og efterskolen til nu at søge efter sin egen lejlighed.

Cecilie har i årene efter ulykken ikke været særligt socialt aktiv, fordi hun ikke kunne rumme det.

- Det har været meget mærkeligt for os. Vi har tit undret os over, at når hendes veninder var på disko og ude og hygge med nogle øl, så har Cecilie siddet herhjemme med os gamle, siger Cecilies far, Jan Gyldendal Rasmussen, i indslaget til TV ØST.

Cecilie har ikke kunne tage toget eller bussen selv, så hvis hun endelig var sammen med en veninde, så skulle forældrene hente hende.

Det er endt med det gode, selvom det har været noget af en kamp, siger Cecilie

Beskytter sig selv

Cecilie oplever det, som om verden suser forbi.

-Jeg beskytter mig selv, når det bliver for meget. Jeg afskærmer mig. Det er, som om jeg står på en perron og kigger på at toget kører forbi. Jeg står her, og hele verden suser forbi, siger hun.

Hun er ikke i tvivl om, at det er på grund af ulykken, at hun føler sådan nu.

Nye tider - fremtiden ligger lige for

I dag har Cecilie ingen problemer med at tage hverken bus, tog eller bil selv. Hun er i gang med en uddannelse som pædagog og humøret er højt igen.

- Jeg er blevet mere voksen, bedre til at træffe beslutninger, og jeg har fået mere personlighed, siger hun og fortsætter.

- Det er endt med det gode, selvom det har været noget af en kamp.

Nu starter hun et nyt kapitel i sit liv.

 

TV ØST markerer femårsdagen

Torsdag d. 11. februar 2016 er det præscis 5 år siden, at 13 unge og to lærere kæntrede i en dragebåd på Præstø Fjord. I dagene op til fortæller TV ØST i samarbejde med STV fire af elevernes og en enkelt af forældrenes historie. Hvordan har de det i dag, og hvordan ser deres fremtid ud.

TV ØST sender direkte fra havnen i Præstø torsdag kl. 19:55. Se med og deltag i debatten på Facebook eller Twitter og Instagram, hvor du kan benytte hashtagget#præstøulykken5årefter

 


Nyhedsoverblik