I en god sags tjeneste: Casper vil bestige verdens højeste bjerge for syge børn

Casper Thusholt Larsen samler ind til sygdomsramte børn. Foto: Jesper Hald - TV ØST

Casper Thusholt Larsen fra Svinninge har sat sig for at bestige verdens højeste bjerge for at hjælpe børn på danske hospitaler.

- Jeg har givet mig selv den største udfordring.

Sådan lyder det fra Casper Thusholt Larsen. En 34-årig familiefar fra Svinninge, der har givet sig selv den ultimative udfordring for bjergbestigere.

Han vil gennemføre seven summits, der gælder om at  bestige det højeste bjerg på hvert kontinent.

ff Foto: Jesper Hald - TV ØST

For mig er seven summits det mest ekstreme og udfordrende. Det kræver rigtig meget træning, planlægning, fuldt fokus og hårdt arbejde, fortæller bjergbestigeren. 

Både for sjov og for alvor

Det vrimler ikke ligefrem med stejle bjergsider på hjemstavnen i Svinninge, men med 25 kg sten i rygsækken går Casper Thusholt Larsen nogle fornuftige vandreture i det nordvestsjællandske.

Casper Thusholt Larsen har sat sig for at bestige de højeste bjerge i verden for at hjælpe sygdomsramte børn. Foto: Jesper Hald - TV ØST

- Det betyder en masse for mig at komme ud og opleve verden og leve i nuet. Der er en frihed i at komme op på toppen. Det er mindfullness for mig at koble af og komme væk fra den stressede hverdag, siger han. 

Seven summits

Der er flere versioner af seven summits, og Casper Thusholt Larsen skal rent faktisk bestige otte bjerge (to i Australien

 

  • Aconcagua (Sydamerika) 6.962 m
  • Denali (Mount McKinley) (Nordamerika) 6.194 m
  • Kilimanjaro (Afrika) 5.885 m
  • Elbrus (Europa) 5.642 m
  • Vinson (Antarktis) 4.892 m
  • Kosciuszko (Australien) 2.228 m
  • Carstenzs Pyramid (Australien) 4.884 m
  • Mount Everest (Asien) 8.848 m
Se mere

Casper Thusholt Larsens bjergbestiger-projekt sker blandt andet i samarbejde med Børneulykkesfonden.

Formålet er at samle penge ind til initiativet Legeheltene, der hjælper og støtter børn, som er indlagt på danske hospitaler. 

To dage før toppen blev jeg ramt af lungebetændelse og lå syg

Casper Thusholt Larsen, bjergbestiger

- At kunne hjælpe Legeheltene betyder utroligt meget. Især fordi jeg selv er far, fortæller Casper Thusholt Larsen, der selv har oplevet legeheltenes vigtighed, da hans datters veninde var indlagt på hospitalet.

Seks bjergtinder tilbage

I februar 2018 satte Casper Thusholt Larsen sit første flueben, da han nåede til tops på Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. 5.885 meter over havets overflade.

- Det var en kæmpe oplevelse, og det gik rigtig godt i starten, fortæller nordvestsjællændern og tilføjer.

I februar besteg han Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro Foto: Casper Thusholt Larsen

- Men da der var to dage før toppen blev jeg ramt af lungebetændelse og lå syg. Derfra blev det knap så sjovt og meget hårdt. Men det var en fed oplevelse, siger Casper Thusholt Larsen. 

Til juni sætter han kurs mod Rusland, hvor Mount Elbrus skal bestiges. Du kan følge Casper Thusholt Larsens rejse på Facebook, Instagram og hans hjemmeside

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App