Campingpladser spår en fantastisk sommer

Selvom forårets vejr har været svingende, har det ikke holdt folk væk fra regionens campingpladser. Besøgstallet er nemlig stigende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danskerne er vilde med camping. Det er der i hvert fald noget, der tyder på.

Trods ustabilt vejr i årets første halvår, viser nye tal fra Danmarks Statistik en stigning på 10 procent i antallet af overnatninger på regionens campingpladser sammenlignet med sidste år.

Ifølge chefredaktør for Dansk Camping Union, Anne Vibeke Isaksen, skyldes fremgangen en oprustning af campingpladserne.

Det er en nødvendighed for, at gæsterne skal have en god oplevelse og dermed komme tilbage:

- Facilitetsniveauet på campingpladsen er blevet rigtig højt de sidste 10-15 år. Der er virkelig investeret i gode bade- og toiletforhold, og det er noget, vi kan mærke på gæsterne, at de ikke vil gå på kompromis med, siger Anne Vibeke Isaksen, der selv er garvet campinggæst.

Følger med tiden

quote Jeg synes, campingpladserne har været rigtig gode til at følge med tiden

André Nouard, formand for Sjællandskredsen i organisationen DK-CAMP

André Nouard er formand for Sjællandskredsen i organisationen DK-CAMP, og han er enig i, at pladserne har fået et generelt løft.

- Jeg synes, campingpladserne har været rigtig gode til at følge med tiden. Vi har fået bedre toiletforhold, og vi er blevet bedre til at rydde op på pladserne. Der er kommet mere styr på det, og vi har fået en bedre markedsføring, siger han.

Til daglig bestyrer André Nouard Tempelkrogens Familiecamping i Vipperød. Pladsen skyder da også årligt omkring 750.000 – 1.500.000 kroner i renovering og opgradering af pladsens faciliteter.

Flere udenlandske turister

Men det er ikke kun danskerne, der er glade for campinglivets glæder. Også de udenlandske turister besøger flittigt regionens 68 campingpladser.

quote Danmark er et rigtig skønt sted at holde ferie

Anne Vibeke Isaksen, chefredaktør for Dansk Camping Union

Derfor er der også sket en stigning fra knap 5000 bookede overnatninger i 2016 til 7000 i år.

- Det er jo egentlig en langsigtet strategi, der er ved at slå igennem, at Danmark er et rigtig skønt sted at holde ferie, pointerer Anne Vibeke Isaksen om de stigende besøg fra udenlandske campingturister.

Vejret en afgørende faktor

De forventeligt stigende antal gæster på campingpladserne til sommer er dog betinget af et altoverskyggende parameter: vejret.

I dag er campinggæsterne nemlig mere tilbøjelige til at booke en plads spontant, hvis de pludseligt opdager, at vejret bliver godt.

- Hvis det sker, forventer jeg en kanon campingsæson i Danmark i år, siger Anne Vibeke Isaksen.


Nyhedsoverblik