Byrådspolitiker fundet død i Slagelse Arrest: Det er ikke en forbrydelse

Kommunalpolitiker René Kauland blev fundet død i sin celle i Slagelse arrest. Politiet oplyser nu, at der ikke var tale om en forbrydelse. Foto: TV ØST

Tidligt onsdag morgen blev byrådspolitiker René Kauland fundet død i sin celle i Slagelse Arrest. Ifølge politiet er der ikke tale om en forbrydelse.

Kommunalpolitiker René Kauland skulle have været for Retten i Roskilde onsdag morgen. Han var tiltalt for drabsforsøg og grov vold mod sin ekskæreste og hendes datter.

Men retssagen, der skulle være startet klokken 09.30, blev aflyst kort tid inden, den skulle starte.

René Kauland var blevet fundet død i sin celle i Slagelse Arrest.

Det, vi kan, sige er, at vi i dag har gennemført ligsyn. Der er ikke tale om en forbrydelse

Tom Trude, politiinspektør i beredskabet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har det seneste døgn undersøgt dødsfaldet nærmere i samarbejde med Kriminalforsorgen.

- Det, vi kan sige, er, at vi i dag har gennemført ligsyn. Der er ikke tale om en forbrydelse, siger Tom Trude, der er politiinspektør i beredskabet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Der er ikke tale om strafbart forhold, siger politiinspektør Tom Trude.

Kan du bekræfte, at han har taget sit eget liv?

- Vi har ikke yderligere kommentar til det, siger Tom Trude.

Har der været nogen form for overvågning eller kontrol af cellen?

- Politiets opgave har været at klarlægge, om der er foregået noget kriminelt. Og det er der ikke. Derfor kommenterer vi ikke yderligere på andre ting.

Kriminalforsorgen: - Der er tale om selvmord

Kriminalforsorgen kunne onsdag bekræfte over for TV ØST, at der har været et dødsfald i Slagelse Arrest, som de kunne forbinde med et selvmord.

- Jeg kan jo sige, at der har været et selvmord i Kriminalforsorgen i dag, men jeg kan ikke sige noget om, hvem det er, sagde Rasmus Andersen, der er områdedirektør for Kriminalforsorgen Sjælland.

Hvordan kan det ske?

Det sker heldigvis ikke så tit, men det sker da. De er jo ikke nøgne, og der er ting i rummet, man kan slå sig selv ihjel med. Det kan vi ikke forhindre

Rasmus Andersen, områdedirektør for Kriminalforsorgen Sjælland

- Det kan ske ved, at folk slår sig selv ihjel. Det sker heldigvis ikke så tit, men det sker da. De er jo ikke nøgne, og der er ting i rummet, man kan slå sig selv ihjel med. Det kan vi ikke forhindre.

Tiltalt for brutalt drabsforsøg

Byrådspolitiker René Kauland var tiltalt for brutalt drabsforsøg.

Ifølge anklageskriftet var politikeren maskeret, da han knuste en rude og trængte ind i ekskærestens rækkehus i Greve. Han gik angiveligt ind i den 43-årige kvindes soveværelse, hvor hun lå og sov sammen med sin datter.

Han slog angiveligt ekskæresten adskillige gange i hovedet og på kroppen med en tung genstand, og kvindens datter blev ifølge anklageskriftet også slået i ansigtet med slagvåbnet.

Kvinden slap med livet i behold, men var ifølge anklageskriftet i livsfare ved overfaldet i soveværelset, hvor hun blev påført brud på både arme, ben, ribben samt halspulsåren som følge af angrebet.

René Kauland har siddet varetægtsfængslet siden 12. maj sidste år i forbindelse med det voldsomme overfald på en 43-årig kvinde.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App