Byrådsmedlem i Slagelse: Lav forlig med svigtede piger

Ifølge Troels Christensen (LA) vil alt andet end et forlig med tidligere anbragte piger, som blev misbrugt i en plejefamilie i Skælskør, være uanstændigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse Kommune bruger i øjeblikket mange penge på at få Højesteret til at behandle en afgørelse, som går kommunen imod i sagen om 22-årige Sapran Hassna og hendes søster, som vil have Slagelse stillet til regnskab for deres anbringelse i en plejefamilie i Skælskør.

I seks år boede de i alt fire søskende hos plejefamilien, hvor de blev misbrugt seksuelt, udsat for vold og ydmygelser. Pigerne blev anbragt i 1999 efter deres psykisk syge far havde dræbt deres mor – og først i 2005, reagerede myndighederne på trods af gentagne underretninger.

Det fortalte TV 2 i dokumentaren ”Anbragt i helvede”, som rullede over skærmen i begyndelsen af februar.

Ifølge Sjællandske vil to af søstrene, som medvirkede i dokumentaren, have gjort Slagelse Kommune ansvarlig for ikke at have reageret på de forskellige underretninger, mens pigerne boede hos plejefamilien samt for manglende tilsyn.

Østre Landsret vil ikke skille forældelsesfrist
Østre Landsret mener ikke, at sagens forældelsesfrist skal skilles fra selve sagen om Slagelse Kommunes ansvar i sagen. Uddannelsesdirektør Vini Lindhardt fra Slagelse Kommune er dog på grund af kommunens københavnske advokatfirma af en anden opfattelse, skriver avisen.

- Vi bør da i byrådet hurtigst muligt få lavet et forlig med pigernes advokat. Alt andet vil da være ganske uanstændigt i denne ulykkelige sag, siger byrådsmedlem Troels Christensen fra Liberal Alliance til Sjællandske.

Det vil dog blive dyrere for Slagelse at føre selve sagen omkring hvem, der havde ansvaret for dét, der skete med de fire søskende i plejefamilien – end det er, at føre sagen for Højesteret, hvor kommunen forsøger at få adskilt spørgsmålet om forældelse fra selve skyldsspørgsmålet.

Kommune vil ændre afgørelse 
Østre Landsret har ellers sagt nej til Slagelse Kommunes ønske om, at få spørgsmålet om forældelse skilt fra sagen. Men kommunen vil alligevel forsøge at ændre den afgørelse.

- Det er billigere end hvis både vores og modpartens advokater skal forberede sig på både spørgsmålet om forældelse og spørgsmålet om kommunens mulige ansvar, siger uddannelsesdirektør Vini Lindhardt til Sjællandske. 


Nyhedsoverblik