Unge hopper ud fra udspringstårn: - Det er simpelthen livsfarligt

Byrådsmedlem Anders Nielsen (S) fra Slagelse Kommune kritiserer kommunen for sløseri angående sikkerheden ved et udspringstårn i Halsskov Vandsportscenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er simpelthen livsfarligt.

Så kontant er udmeldingen fra byrådsmedlem i Slagelse Kommune Anders Nielsen (S). Han taler om de unge, der forcerer hegnet ved det gule udspringstårn i vandsportscenteret i Korsør.

Udspringstårnet, der er bygget af containere, blev ødelagt af en brand tilbage i april, og siden da har det ikke været tilladt at springe i vandet fra tårnet.

Man har derfor sat et hegn op for at forhindre folk i at benytte tårnet. Men som man kan se på billedet herunder, så skærmer hegnet ikke særligt godt af for unge mennesker, der ønsker at trodse udspringsforbuddet.

Vandsportscenter
Læs også
Risiko for at kajen skrider i havet
Vandsportscenter
Læs også
Risiko for at kajen skrider i havet

Kan komme til at koste liv

Det bekymrer Anders Nielsen (S), og derfor forsøger han nu offentligt at råbe kommunen op.

quote Jeg frygter, konsekvensen af det her - hvis ikke der sker noget meget hurtigt - i bedste fald vil være, at nogle kommer til skade

Anders Nielsen (S), byrådsmedlem i Slagelse Kommune

- Jeg føler, jeg har råbt op rigtig, rigtig mange gange. Det har andre politikere også, men det er som at slå i en dyne. Der er intet sket overhovedet, siger socialdemokraten.

Han bor selv med direkte udsigt til det gule tårn og ser dagligt, hvordan unge mennesker snor sig uden om hegnet og kravler op på containerne.

- Jeg frygter, konsekvensen af det her - hvis ikke der sker noget meget hurtigt - i bedste fald vil være, at nogle kommer til skade. I værste fald, slår de sig selv ihjel. Det ville være forfærdeligt, siger Anders Nielsen (S).

Vandsportscenteret i det tidligere færgeleje i Halsskov i Korsør
Læs også
Borgmester om vandsportscenter: Nogle gange indhenter virkeligheden drømmene
Vandsportscenteret i det tidligere færgeleje i Halsskov i Korsør
Læs også
Borgmester om vandsportscenter: Nogle gange indhenter virkeligheden drømmene

Forvaltning arbejder på løsning

Forvaltningen bag vandsportscenteret siger, at man arbejder på en løsning. Således skrev de i en sms til TV ØST:

Jeg frygter, konsekvensen af det her - hvis ikke der sker noget meget hurtigt - i bedste fald vil være, at nogle kommer til skade

Men ifølge byrådsmedlemmet Anders Nielsen (S), så handler det ikke bare om afspærring. Han mener slet og ret, at man skal få lavet tårnet, så de unge igen kan benytte det på en forsvarlig måde.

- Det her skulle have været færdigt for længe, længe siden. Det er simpelthen druknet i proces, proces, proces og undersøgelser af hint og dat. Der er gået fire måneder nu. Der har været masser af muligheder for at lave det her færdigt.

quote Der skulle jo have været taget fat i det her lige med det samme. Det er slendrian, så det vil noget, fra kommunens side

Anders Nielsen (S), byrådsmedlem i Slagelse Kommune

De unge har også et ansvar

Uanset hvad, man måtte mene om hegnets beskaffenhed, så er der bred enighed blandt politikere og embedsmænd, om at det må være tydligt for de unge, at det ikke er tilladt at springe fra tårnet. Der står tydeligt på skilte, at der er adgang forbudt.

- Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig ikke er lovligt, det de gør, siger Anders Nielsen (S).

Politiet er også jævnligt forbi for at fjerne de unge fra tårnet, siger han. Men så længe tårnet ikke er genskabt efter branden, men står afspærret, så vil der være en risiko siger politikeren.

- Det her vil fortsætte. Det er der ingen tvivl om, for vi ser det dagligt. Hver eneste dag, er der nogle, som forcerer hegnet. Og politiet har været her rigtig mange gange, men det hjælper ikke.

- Der skulle jo have været taget fat i det her lige med det samme. Det er slendrian, så det vil noget, fra kommunens side, slutter Anders Nielsen (S) af.

Vandsportscenter
Læs også
Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter
Vandsportscenter
Læs også
Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter

Nyhedsoverblik