Byråd giver endeligt nej til at flytte elever fra upopulær skole

Torsdag besluttede byrådet i Guldborgsund, at forældre til 27 kommende skolebørn ikke får dispensation til at lade dem starte på Østre Skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forældre til 27 kommende skolebørn ønsker, at deres børn skal gå på Østre Skole i Nykøbing Falster i stedet for Lindeskovskolen, som børnene egentlig hører til. 

I første omgang fik forældrene et nej til en dispensation fra et flertal i Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

quote Hvis vi skulle give dispensation, så skulle vi i min verden give det til alle kommunens folkeskoler

Simon Hansen (S), Formand for Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalg i Guldborgsund Kommune

Nu har de fået endnu et nej, som denne gang er fra et flertal byrådet i Guldborgsund Kommune. 

- Hvis vi skulle give dispensation, så skulle vi i min verden give det til alle kommunens folkeskoler, og hvis vi gjorde det, som tallene ser ud nu, ville det komme til at koste os en ekstra klasse på alle vores skoler samlet set, siger Simon Hansen (S), Formand for Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalg i Guldborgsund Kommune. 

- Det ville være en ekstra udgift årligt på 750.000 kroner per klasse, som vi skulle finde indenfor vores eget budget, fortsætter han. 

Læs også
Politikere nægter at flytte børn fra upopulær skole
Læs også
Politikere nægter at flytte børn fra upopulær skole

Et lille håb for forældrene

Som udgangspunkt er der ikke mere at gøre for forældrene til de 27 kommende skolebørn, da beslutningen er taget politisk. 

quote Det, som forældrene kan håbe på, er, at der kommer så mange distriktselever ind, at der bliver oprettet en ekstra klasse på den baggrund. Det giver plads til nogle af fripladseleverne

Simon Hansen (S), Formand for Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalg i Guldborgsund Kommune

Men forældrene kan håbe på, at en mindre teknikalitet kan udløse en ekstra børnehaveklasse på Østre Skole i Nykøbing Falster. 

- Det, som forældrene kan håbe på, er, at der kommer så mange distriktselever ind, at der bliver oprettet en ekstra klasse på den baggrund. Det giver plads til nogle af fripladseleverne, siger Simon Hansen (S). 

Det betyder, at der skal være et overtal af de kommende skoleelever, som automatisk hører til Østre Skole.

En klasse må maksimalt bestå af 28 elever ved skoleårets start. En 29. elev vil derfor udløse en ny klasse. 

Se indslaget fra 1. februar: En gruppe forældre vil ikke have deres børn på Lindeskovskolen i Nykøbing Falster. Men politikerne afviser, at deres børn kan få lov til at skifte skole.

Nyhedsoverblik