Byggeri af Storstrømsbro sikrer Vordingborg Havn stor udvidelse

I Vordingborg gør de klar til byggeriet af den nye Storstrømsbro. Med en ny anlægshavn giver det gode udviklingsmuligheder for området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Vordingborg Havn glæder de sig over, at byggeriet af en ny Storstrømsbro nu sikrer, at havnen får en betydelig udvidelse.

Vordingborg Havn og konsortiet bag den nye Storstrømsbro, Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), har nemlig indgået en aftale om udvidelse af havnen. Det skriver Vordingborg Havn i en pressemeddelelse.

quote Det er rigtigt positivt, at det er Masnedø, der skal lægge grund til elementfabrikken. Det vil betyde endnu flere muligheder for opgaver og arbejdspladser for vores lokale virksomheder

Jan Michelsen, direktør, Vordingborg Havn

Og aftalen sikrer, at havnen i fremtiden får et kajanlæg, der er over en kilometer langt.

Allerede nu er Vordingborg Havn i fuld gang med at udvide deres nuværende kajvæg med omkring 600 meter. Det arbejde gik de allerede i gang med tilbage i april i år, hvor de har investeret 160 millioner kroner i projektet.

Kajen udvides mod Masnedø

Men med en ny aftale skal havnen også udvides med en ny anlægshavn nær Masnedø. SBJV har nemlig valgt at placere produktionen af broens elementer på Masnedø.

Vordingborg Havn udvides
Læs også
Havnedirektør: Vi vil være en af de store lokale havne
Vordingborg Havn udvides
Læs også
Havnedirektør: Vi vil være en af de store lokale havne

Derfor skal en ny anlægshavn bruges til at sejle de store broelementer ud fra i foråret næste år, så elementerne kan blive sat op og med tiden blive til en ny Storstrømsbro. Anlægshavnen skal stå klar om et halvt år. 

Efter den nye aftale kan Vordingborg Havns direktør, Jan Michelsen, ikke få armene ned. Han beskriver det som et win-win-projekt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses den nye havnekant, som Vordingborg Havn begyndte at etablere tilbage i april i år. Her bliver vandet fjernet, så det kan blive til et nyt kajareal.
Her ses den nye havnekant, som Vordingborg Havn begyndte at etablere tilbage i april i år. Her bliver vandet fjernet, så det kan blive til et nyt kajareal. Foto: Vordingborg Havn

- Aftalen mellem SBJV og Vordingborg Havn har stor betydning for Vordingborg Havns strategiske udviklingsmuligheder og vækstpotentiale, siger Jan Michelsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Så det er rigtigt positivt, at det er Masnedø, der skal lægge grund til elementfabrikken. Det vil betyde endnu flere muligheder for opgaver og arbejdspladser for vores lokale virksomheder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan her så det ud tilbage i juni måned, da man var ved at bygge havnearealets nye kajvæg. Hullet er senere blevet lukket, så man kan fylde kajarealet med materiale, så man kan gå og køre der.
Sådan her så det ud tilbage i juni måned, da man var ved at bygge havnearealets nye kajvæg. Hullet er senere blevet lukket, så man kan fylde kajarealet med materiale, så man kan gå og køre der. Foto: Vordingborg Havn

I første omgang råder konsortiet over den nye anlægshavn, som blandt andet rummer en 150 meter lang havnekaj, mens byggeriet af Storstrømsbroen står på.

Broen skal efter planen stå færdig i 2023, og herefter vil Vordingborg Havn overtage kajområdet.

På den måde kommer Vordingborg Havn til at råde over et kajanlæg, som samlet strækker sig over en kilometer.

Tirsdag var arbejdet med at fylde det lukkede område med sand og andet materiale i fuld gang. Meningen er, at vandet skal udskiftes med et fast fundament, så det nye kajareal kan tages i brug.
Tirsdag var arbejdet med at fylde det lukkede område med sand og andet materiale i fuld gang. Meningen er, at vandet skal udskiftes med et fast fundament, så det nye kajareal kan tages i brug. Foto: Vordingborg Havn
Ny storstrømsbro
Læs også
En af tre parter i Storstrømsbro-projekt begæret konkurs
Ny storstrømsbro
Læs også
En af tre parter i Storstrømsbro-projekt begæret konkurs

Nyhedsoverblik