Byggeboom: Novo Nordisk udvider for milliardbeløb

I Kalundborg er Novo Nordisk ved at opføre en ny fabrikshal til 1,5 milliarder. Det er et af de dyreste byggerier i vores region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De ydre rammer for en ny fabrik er ved at tage form på Hallas Allé i Kalundborg. Lige nu synliggør de rå betonvægge, hvor Novo Nordisks seneste fabrikshal skal ligge.

Selvom bygningen ikke ser ud af meget ved første øjekast, så er opførelsen af den knap 8000 m2 hal et af regionens dyreste byggerier med et budget på 1,5 milliarder kroner.

Men den nye fabrik er heller ikke et traditionelt byggeri.

- Det her er en farmaceutisk fabrik, det sætter nogle andre krav både under byggeriet og efter, fortæller projektchef hos Novo Nordisk Kalundborg Per Poulsen.

Et hold af akademikere og håndværkere

Den nye fabrikshal skal kunne producere medicin til patienter med blødersygdommen hæmofili. Det sætter store krav til byggeriet.

Udover de omkring 100 håndværkere, der lige nu arbejder på byggepladsen, sidder der et helt hold af kemikere, ingeniører og designere bag byggeriet. De skal sikre, at den nye fabrik lever op til de specifikke krav, der er til en fabrik, der skal kunne producere medicin. En af dem er bioteknolog Magda Skou.

- Jeg skal sørge for, at vi laver det helt rigtige design, så vi overholder alle specifikationer til at oprense produktet, lyder det fra bioteknolog og projektleder ved Novo Nordisk Kalundborg Magda Skou.

Lige nu er der 120 ansatte til at designe selve fabrikken.

Flere år med test

Allerede nu kan projektholdet få en klar fornemmelse af, hvordan fabrikken kommer til at se ud, når den står færdig i 2018.

Men først i 2020 kan de begynde at producere medicin derinde.

- Vi skal bruge rigtig lang tid på at teste, validere og kontrollere, at alt er, som det skal være, før vi kan begynde at producere de produkter, vi kan putte på markedet, fortæller projektchef Per Poulsen.

Det kræver et stort budget.

En lys fremtid for Kalundborg

Den nye fabrik bliver nummer 16 i rækken af fabrikshaller i Novo Nordisks afdeling i Kalundborg. Allerede nu er fabriksparken på Hallas Alle 1.000.000 m2 og beskæftiger 3400 medarbejdere.

Når den nye fabrik står færdig vil det skabe 100 nye stillinger i Kalundborg.

- Det betyder rigtig meget, både for dem, der kommer ind og arbejder inden for hegnet, men også uden for hegnet med detailhandel ikke bare i Kalundborg men også i Slagelse, Holbæk og Odsherred, fortæller Ole Lauritzen, der er formand for Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Hos Novo Nordisk var de ikke i tvivl om, at den nye fabrik skulle opføres i netop Kalundborg.

- Kalundborg er rygraden i Novo Nordisks produktion, vi har en stærk tradition for at bygge heroppe, så det er naturligt, at vi vælger at bygge her, lyder det fra Produktionsdirektør i Novo Nordisk Michael Hallgren.

Inden for de næste ti år forventer Novo Nordisk at investere en milliard kroner årligt I Kalundborg.

- Fremtiden ser lyd ud for Novo Nordisk i Kalundborg, slår Michael Hallgren fast.

Se hele historien ved at klikke øverst på siden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyhedsoverblik