Butikstyveri gik galt: Nu skal gerningsmanden et år i fængsel

I forlængelse af en tidligere dom skal en 27-årig mand afsone et års fængsel efter et røveri i Aldi i Faxe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forskellige varer blev stjålet og en medarbejder kraftigt skubbet, da en 27-årig mand fra Tranbjerg begik røveri mod Aldi på Rådhusvej i Faxe den 20. oktober.

Straffen lyder nu på et års ubetinget fængsel til manden.

Manden havde i forvejen 10 måneders betinget fængsel fra et tidligere straffeforhold, som blev udløst, og den samlede straf lyder derfor på et års ubetinget fængsel.

quote Der er tale om et røveri, når han udøver vold eller truer med at udøve øjeblikkelig vold for at tage de stjålne varer med sig. Havde han forladt kasselinjen, uden at der var udøvet vold, så var der alene tale om tyveri, siger anklageren

Lotte Nielsen, anklagerfuldmægtig fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi 

Det oplyser anklagerfuldmægtig Lotte Nielsen fra anklagemyndigheden hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Voldshandling gør det til et røveri

Fordi manden ydede fysisk vold mod en medarbejder, inden han stak af fra butikken, er der tale om et røveri.

- Der er tale om et røveri, når han udøver vold eller truer med at udøve øjeblikkelig vold for at tage de stjålne varer med sig. Havde han forladt kasselinjen, uden at der var udøvet vold, så var der alene tale om tyveri, siger anklageren.

Under politiets efterforskning kom der oplysninger frem, som pegede i retning af den 27-årige. Han blev anholdt onsdag formiddag i en lejlighed i Faxe og fremstillet for retten samme dag.

Sendt direkte i fængsel

Ifølge anklageren var der tale om en straksdom, fordi han erkendte forholdet, som han var sigtet for. Han har nu bedt om betænkningstid i forhold til en eventuel ankesag.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi oplyser, at manden blev fængslet efter dommen, indtil han kan begynde afsoningen.


Nyhedsoverblik