Butikker vælger kontanterne fra i aftentimerne

Fire Rema 1000-butikker i Slagelse har besluttet ikke at tage imod kontanter efter klokken 20.00.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I snart et år har butikker haft mulighed for at afvise kontanter som betalingsmiddel i aften- og nattetimerne, og det har 250 butikker landet over valgt at benytte sig af. Det oplyser DR P4 København med baggrund i tal fra Finanstilsynet.

Rema 1000
Læs også
Tredobbelt Rema-røver ryger direkte i fængsel i halvandet år
Rema 1000
Læs også
Tredobbelt Rema-røver ryger direkte i fængsel i halvandet år

Fire Rema 1000-butikker i Slagelse har besluttet at benytte sig af den nye lovgivning, og Jesper Pedersen, der er købmand i Rema 1000 på Korsørvej i Slagelse, fortæller, at det i hans butik kommer til at træde i kraft fra den 1. januar 2019. 

Flest indbrud sidst på dagen

Den sidste time inden lukketid, fra klokken 20.00 til 21.00, vil de ansatte i hans butik derfor ikke længere tage imod kontanter, og købmanden håber, at det vil betyde færre røverier. 

quote Vi har haft lidt uheldige episoder med, at nogen kommer og gerne vil have vores penge til lukketid

Jesper Pedersen, købmand, Rema 1000 på Korsørvej i Slagelse. 

- Vi har haft lidt uheldige episoder med, at nogen kommer og gerne vil have vores penge til lukketid. Og så har vi valgt at beskytte vores personale. Når nu loven giver den mulighed, så gør vi det, siger han.  

Han fortæller, at det er i den sidste time inden lukketid, der er størst risiko for røveri. 

- Det foregår desværre altid lige før lukketid, har vi erfaringsmæssigt set, så vi håber, at det kan holde de værste banditter væk, hvis det rygtes, at vi ikke har nogle penge, siger købmanden. 

Giver ar på sjælen 

Det er for de ansattes skyld, at Jesper Pedersen har besluttet at hans butik skal være kontantfri mellem 20.00 og 21.00. 

- Det er personalets sikkerhed, det handler om, for det er dem, det går ud over hver gang. De få 1000 kroner vi alligevel har liggende til sidst, det er ikke noget, der vælter noget økonomisk, men det smadrer gerne en ung pige eller to, med nogle ar på sjælen, og det vil vi gerne undgå, siger han. 

1514108000_indbrud.jpg
Læs også
Gode nyheder - overraskende få anmeldelser om indbrud
1514108000_indbrud.jpg
Læs også
Gode nyheder - overraskende få anmeldelser om indbrud

Andre Rema 1000-butikker i regionen har også mulighed for at benytte lovgivningen, og det er op til hver enkelt Rema 1000-købmand, om der skal modtages kontanter efter klokken 20.00 og før klokken 06.00.

Der bliver gjort opmærksom på eventuelle ændringer i den enkelte butik. 
 


Nyhedsoverblik