Butikker protesterede - nu udskyder Holbæk planer om ensretning af gågade

Forsøgsprojektet skulle være gennemført i juni-september i år, men nu er planen udskudt i et år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I marts måned besluttede et flertal i Kommunalbestyrelsen at gennemføre et forsøg med ensretning af trafikken i Ahlgade, men nu har endnu et flertal besluttet at udskyde forsøgsordningen med et år.

Det skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

- Det har man, fordi man efter vedtagelsen af forsøgsprojektet fik nogle meget klare meldinger fra detailhandlen om, at de var meget overraskede over, at kommunen havde valgt at gennemføre det her projekt, siger Fabiana Hartkorn Giraldi, der er chef for Holbæk Byforum.

Erhvervsdrivende indkaldte til møde

I midten af april måned indkaldte de forretningsdrivende i Ahlgade politikere og Holbæk Byforum til møde for at fremlægge deres syn på sagen.

- Vi har indkaldt til møde, fordi vi ikke er trygge ved den beslutning, politikerne har taget over hovedet på os, sagde Ahmet Bozkurt, der ejer Café Zehros, den 11. april.

Læs også
Renovering af hovedgade får butiksejere på barrikaderne: - Vi er nervøse for fremtiden
Læs også
Renovering af hovedgade får butiksejere på barrikaderne: - Vi er nervøse for fremtiden

Her gjorde de forretningsdrivende det klart, at det daværende vejarbejde, der også betød, at vejen var ensrettet, kunne mærkes økonomisk, og derfor frygtede de for politikernes beslutning. Samtidig gjorde de politikerne opmærksomme på, at de ikke var blevet hørt i forsøgsprojektet, og det har politikerne og Holbæk Byforum nu taget til efterretning.

- Vi har snakket om, at den bedste løsning ville være, hvis vi rykkede projektet. Man vil gerne projektet, men det kommer til at køre næste sommer. Nu skal vi bruge tid på at lave målinger som kundestrømme, hvor mange biler, der kører igennem og sådan, så vi er forberedt på, hvad det kan have af konsekvenser næste sommer, siger Fabiana Hartkorn Giraldi.

Se videoen fra 11. april, hvor butikkerne i Ahlgade fremlagde deres synspunkter:

 

Baggrunden for forsøgsprojektet er, at man vil ensrette Ahlgade og gøre den til en mindre trafikbelastet strækning og samtidig skabe en mere levende bymidte med grønner oaser og møbler, der giver mulighed for ophold, pauser og oplevelser.


Nyhedsoverblik