Bustur sætter fokus på erhvervslivets udfordringer

Virksomheder i Slagelse har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det skal kommunalvalgspolitikere høre mere om i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Virksomhederne i Slagelse Kommune kæmper med at tiltrække medarbejdere med de rette kvalifikationer. Faktisk har fire ud af ti firmaer, der har haft brug for at rekruttere det seneste år, helt måttet droppe at finde brugbare medarbejdere.

Det er i hvert fald budskabet fra Dansk Industri (DI), der i dag har inviteret en lang række kandidater til det kommende kommunalvalg på en lille rundtur hos tre virksomheder i Slagelse. På den måde vil de gerne sætte fokus på erhvervslivets udfordringer op mod valget.

quote Jeg kunne godt ønske mig et højere niveau i ansøgerbunken. Ikke målt i mængde, men nærmere de faglige kompetencer

Morten Lassen, direktør i Viminco A/S

De tre virksomheder er lægemiddelvirksomheden Viminco i Skælskør, Harboe Bryggeri i samme by samt støberiet Frese Group i Slagelse.

- Det er et godt spørgsmål, hvad der skal til for at løse problemet. Vi gør meget selv for at gøre os attraktive som for eksempel at bygge nye faciliteter og nye laboratorier. Vi vil gerne udbrede kendskabet til os, siger, siger direktør i Viminco A/S, Morten Lassen.

- Men jeg kunne godt ønske mig et højere niveau i ansøgerbunken. Ikke målt i mængde, men nærmere de faglige kompetencer. 

slagelse_dag.jpg
Læs også
Disse tre sager kan afgøre valget i Slagelse Kommune
slagelse_dag.jpg
Læs også
Disse tre sager kan afgøre valget i Slagelse Kommune

Vigtigt at arbejde sammen

Slagelses virksomheder mangler i særdeleshed faglært arbejdskraft, og det vil kun blive værre, vurderer DI. Mere end 40 procent af de faglærte i industrien har nemlig rundet 50 år, og gennemsnitsalderen stiger.

Og det gør indtryk på politikerne at komme helt tæt på virksomhederne og deres succeser og kampe. For samarbejdet er vigtigt, slår Helle Blak (SF), spidskandidat i Slagelse Kommune, fast.

- Vi vil gøre en masse sammen med virksomhederne i Slagelse Kommune. Vi er meget optaget af, at vi skal gøre hinanden gode. En kommune har brug for et stærkt erhvervsliv, så vi kan få arbejdspladser, lærepladser og uddannelser til området, siger spidskandidaten.

Helle Blak var en af de lokale politikere i Slagelse Kommune, der var med på tur
Helle Blak var en af de lokale politikere i Slagelse Kommune, der var med på tur Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

DI-bussen har også været i Guldborgsund og Næstved Kommuner. Det er DI Lolland-Falster, DI Sydsjælland og DI Vestsjælland, der står bag. 


Nyhedsoverblik