Bus ramt af betonklods fra motorvejsbro ved Sorø

En dobbeltdækkerbus fyldt med passagerer fra Rød Billet er søndag blevet ramt af en betonklods, kastet fra en motorvejsbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En dobbeltdækkerbus fra Rød Billet var fyldt med 56 passagerer på vej fra Aarhus til København, da turen blev stoppet brat.

Da den lidt over middag kørte under Rustkammervejsbroen lige inden Vestmotorvejens Sorøafkørsel, blev den pludselig ramt af en tung genstand.

Genstanden, som politiet beskriver som betonlignende, blev kastet oppe fra broen og ramte forruden i bussens øverste etage.

- Jeg sad og kiggede på min telefon. Lige pludselig kom der et brag foran i bussen. Min sovende ven vågnede med det samme. Da jeg kiggede frem, kune jeg se, at ruden foran i bussen var smadret, fortæller Henrik Smitt, der var ombord på bussens førstesal.

Alvorlig sag

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ser man med stor alvor på sagen, fortæller vicepolitiinspektør Allan Holm.

- Lige gyldigt, hvad du kaster med fra en motorvejsbro, er det potentielt farligt. Det er absolut en alvorlig sag, siger han.

Heldigvis skete der ingen personskader i forbindelse med hændelsen, men bussens forrude fik et ordentligt hul.

Chaufføren bragte med det samme bussen til standsning ved afkørslen, få mener længere fremme.  

Tilbydes krisehjælp

De mange passagerer tog hændelsen roligt, lyder meldingen fra Thomas Hintze, der er direktør i Dansk Turistfart, som driver Rød Billet.

Hverken chaufføren eller bussens passagerer har set gerningsmanden, så politiet er indtil videre på bar bund i sagen.

De 56 passagerer, der er blevet hentet i busser og fragtet videre mod København, er blevet tilbudt krisehjælp efter hændelsen.

Ikke længere en tendens

Den beskadigede bus var stadig i stand til at køre, og chaufføren, der ønskede at køre videre på trods af den chokerende oplevelse, har kørt den på værksted i København, fortæller Thomas Hintze.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er vicepolitiinspektør Allan Holm glad for, at tendensen med denne type sager er blevet sjældnere.

- Heldigvis går der lang tid imellem. Heldigvis.

Se billeder fra ulykkesstedet i galleriet øverst.


Nyhedsoverblik