BUPL: Der er for få pædagoger i daginstitutionerne på Stevns

Politikere i Stevns Kommune skal tirsdag diskutere sagen, hvor en 2-årig dreng blev glemt i en barnevogn. BUPL Sydøst efterlyser flere hænder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der mangler hænder i daginstitutionerne på Stevns.

Sådan lyder bekymringen fra pædagogernes fagforbund, BUPL Sydøst, efter episoden i Lodbjerggård Børnehus i Strøby Egede torsdag. Her glemte personalet en 2-årig dreng i sin barnevogn. Vognen var blevet kørt ind i et aflåst skur, hvor institutionens barnevogne står natten over.

- Min første tanke, da jeg hørte om sagen, var: Har den pågældende pædagog haft for travlt? siger faglig sekretær Jacqueline Sporon-Fiedler, som er ansvarlig for dagtilbudene i Ringsted, Køge og Stevns Kommuner.

quote  Min første tanke, da jeg hørte om sagen, var: Har den pågældende pædagog haft for travlt? 

Jacqueline Sporon-Fiedler, faglig sekretær, BUPL Sydøst.

For få pædagoger?

BUPL har for nylig opgjort andelen af uddannede pædagoger i landets kommuner, og her kommer Stevns Kommune ind på en tredjeplads over dem, der har færrest uddannede pædagoger i daginstitutionerne.

Landsgennemsnittet ligger på 59 procent uddannede pædagoger i daginstitutionerne - på Stevns er tallet 43 procent. Kun Vallensbæk og Bornholms Kommuner har en lavere andel.

- Jeg kan jo ikke sige med 100 procents sikkerhed, at hændelsen i Lodbjerggård Børnehus skyldes, at der ikke er uddannede pædagoger nok, men jeg har mine bange anelser, siger Jacqueline Sporon-Fiedler.

Ingen leder i Lodbjerggård

Hun fortæller også, at institutionen ikke har haft en daglig leder siden sommer, og at der ikke har været nogen områdeleder den seneste måned.

- En ting er, hvem har holdt styr på, at procedurerne i institutionen blev fulgt? Noget andet er, at når man tænker på de forhold kommunen giver institutionerne, så har jeg frygtet, at fejl af den her karakter på et eller andet tidspunkt kunne ske et sted i kommunen, siger Jacqueline Sporon-Fiedler.

Sagen i institutionen i Strøby Egede har nu nået det politiske plan.

Børn- og Ungeudvalget skal nemlig orienteres om episoden på et udvalgsmøde i eftermiddag. 

- Jeg har bedt om en redegørelse af forløbet fra forvaltningen, og så vil vi tage en snak i udvalget om, hvilke foranstaltninger, vi skal sætte i værk. Vi bliver nødt til at handle på det her, siger formand for Børneudvalget i Stevns Kommune, Janne Halvor Jensen (DF) til TV ØST.

quote Vi bliver nødt til at handle på det her

Janne Halvor Jensen (Dansk Folkeparti), formand for Børneudvalget i Stevns Kommune

Ingen børnepolitik på Stevns

I BUPL er Jacqueline Sporon-Fiedler spændt på, hvad Børn- og Ungeudvalget når frem til.

- Jeg håber ikke, de kun tænker i procedurer i den her institution, men at de også erkender, at de har ansvaret for den normering, der er i daginstitutionerne i Stevns Kommune, for den lave normering er jo med til at øge risikoen for fejl, siger BUPL-sekretæren.

Hun efterlyser desuden en børn- og ungepolitik i Stevns Kommune. 

- De har kun en lovpligtig politik for de udsatte børn, men hvad vil de på børne- og ungeområdet? Er den tidlige indsats vigtig, eller hvordan, spørger Jacqueline Sporon-Fiedler.

Hun fortæller, at de to andre kommuner, hun har ansvaret for i BUPL Sydøst, Køge og Ringsted, begge har politikker for deres børn og unge.

- Det har de fleste kommuner faktisk, slutter hun.


Nyhedsoverblik