Bundplacering til Odsherred som erhvervskommune: Det giver et forkert billede

En undersøgelse giver Odsherred en bundplacering som erhvervskommune. Men det giver et forkert billede af, hvad de prøver at gøre, siger borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er hammerærgerligt. 

Sådan lyder det fra Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune, efter Jyllands-Posten søndag med en ny undersøgelse kan fortælle, at kommunen altså får en bundplacering som erhvervskommune. 

Men undersøgelsen, som er lavet ud fra blandt andet beskæftigelsesfrekvens, hvor mange i kommunen, der har en relevant uddannelse, antallet af nye selskaber og DIs erhvervsklimaindeks, er ikke retvisende for kommunen. 

- Den giver et forkert billede af, hvad vi prøver at gøre, siger Thomas Adelskov til TV ØST. 

Den er ikke retvisende

Borgmesteren hæfter sig ved, at avisen har benyttet sig af DIs erhvervsklimaindeks, hvor kommunen blev rangeret på plads nummer 96. Den laveste rangscore i hele vores sendeområde. 

Men samtidig et indeks som borgmesteren ikke finder retvisende for kommunen. Derfor er Thomas Adelskovs holdning til den nye undersøgelse også ret klar. 

- Jeg synes ikke, den er reel, fastslår han.

- Vi røg helt ned på DIs erhvervsklimaindeks, så ved at bruge den igen, så ryger vi selvfølgelig langt ned. 

Flere initiativer sat i værk

Odsherred har mange sommerhuse, hvor pensionister flytter til, forklarer Thomas Adelskov. Men derfor forsøger de også at gøre kommunen mere attraktiv for virksomheder. 

- Det er ikke noget vi affinder os med, derfor forsøger vi at være mere behjælpelige over for virksomhederne. Vi har blandt andet ansat erhvervskonsulenter i kommunen til virksomheder, der gerne vil udvide. Og vi har etableret et netværk for kommende iværksættere, siger Thomas Adelskov. 

- Og så har vi også Lundbeck, som er en god ting for kommunen, men som desværre er blevet vendt om til at være en dårlig historie. 

Samlet rangering i de 98 kommuner:

Top 5
1. Skanderborg
2. Favrskov
3. Solrød
4. Allerød
5. Hillerød

Bund 5
94. Lolland
95. Guldborgsund
96. Vordingborg
97. Thisted
98. Odsherred


Kilde: Jyllands-Posten

 


Nyhedsoverblik