Bryghuset, der eksperimenterer: Lammefjordens perle med gulerod

I Gislinge i Odsherred er der åbnet et nyt byghus - Lammefjordens Bryghus. Og de laver øl med en noget atypisk ingrediens.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først skal der måles og vejes. 

Så skal malten valses. Præcis som beskrevet i den bog, som Jimi Byrsø Dan fik for nogle år siden til sin 40 års fødselsdag. Ølbrygning for begyndere.

Og siden den dag har det taget fart.

- Det var egentlig starten til, at det her var noget, jeg fik øjnene op for, og at det var noget, jeg ville fortsætte med, siger han.

Så hjemmebryggeriet blev byttet ud med egen virksomhed - Lammefjordens Bryghus.

quote Jeg har overhovedet ikke kunnet give slip på det siden den dag

Jimi Byrsø Dan, Lammefjordens Bryghus

- Jeg har overhovedet ikke kunnet give slip på det siden den dag, siger Jimi Byrsø Dan.

Øl med gulerødder

Lammefjordens Bryghus åbnede fornylig i Gislinge. Og en af bryghusets øl har en lidt atypisk ingrediens.

Nemlig en anden af Lammefjordens specialiteter - gulerødder. Og det er ikke kun gulerødder, bryghuset bruger i sine øl. For det er blevet moderne at lave specialøl på det danske marked, så nu er Jimi Byrsøe Dan oppe på hele fire specialøl.

- Jeg laver Lammefjordens perle med gulerod, hvede, brown og dark ale, siger Jimi Byrsø Dan.

- Jeg tror lige præcis, det er blevet en legeplads for at eksperimentere. At folk gerne vil prøve nye ting.

Årsmålet for bryghuset er 500 liter øl.


Nyhedsoverblik