Brugte 4,5 time på at komme på arbejde - nu kører togene igen

Efter ti ugers trængsler er togene tilbage på strækningen fra Nykøbing F. til Orehoved. Men togbusserne vender tilbage igen næste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I ti uger har der ikke kørt tog mellem Nykøbing Falster Station og Orehoved på Nordfalster, men tirsdag morgen var togdriften igen normal. Til stor begejstring for pendlerne. 

- Det har været en sej omgang, fortæller Carsten Casparsen fra Nykøbing Falster, som er kok og arbejder i Karlslunde. Han bruger normalt 2,5 time på turen i toget, men i de seneste 10 uger har han måttet tage bussen det første stykke, og derfor har turen taget 4,5 time.

- Jeg har haft mange skift undervejs, og man har ikke fået så meget søvn jo. Jeg glæder mig rigtigt meget til at skulle tage toget i dag, siger Carsten Casparsen.

Artiklen fortsætter under billedet

 
 

Lukningen af strækningen skyldes, at man er i gang med at opgradere Ringsted-Femern Banen. Der har i de forgange ti uger været indsat togbusser på strækningen. En af dem, der har kørt busserne, er Henning Kjørvel fra De Grønne Busser. Han fortæller, at 29 togbusser har dækket Rødby-Orehoved stort set i døgndrift siden 23. marts.

- Nogle passagerer har taget det positivt, men der har også været en del, der har brokket sig og syntes, det var besværligt, siger Henning Kjørvel. 

Artiklen fortsætter under billedet

 
  Foto: Katja Kafling - TV ØST

Pendlernes trængsler er dog ikke slut: Fra slutningen af marts 2019 til midten af august 2019 vil der være helt lukket fra Nykøbing F. til Næstved Station og fra Nykøbing F. til Orehoved yderligere frem til midt i september 2019. 

- Jamen det er da træls, at der kommer togbusser til næste år igen. Men vi ved jo, at det er, fordi det bliver bedre, og togene kommer til at køre hurtigere på sigt. Der skal altså mere til, før jeg begynder at græde, siger Carsten Casparsen.

Eskilstrup Station
Læs også
Station snart klar: Se billeder af kæmpebyggeriet her
Eskilstrup Station
Læs også
Station snart klar: Se billeder af kæmpebyggeriet her

Der kører fortsat togbusser mellem Nykøbing F. og Rødby Færge ugen ud. 


Nyhedsoverblik