Brugsforeningsformand: Der er ikke behov for en forretning mere

En ny dagligvarebutik i Fårevejle Kirkeby vil gå hårdt ud over specialbutikkerne i Asnæs Centret, frygter formanden for Asnæs & Omegns Brugsforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis investoren Filip Dyvekær får held med at overbevise politikerne i byrådet i Odsherred om, at der ér plads til en dagligvareforretning mere i Fårevejle Kirkeby, som han ønsker, så vil det skade specialbutikkerne i det nærliggende Asnæs Center.

Det frygter i hvert fald formanden for Asnæs & Omegns Brugsforening, Niels Kjølbæk.

- Det jeg frygter mest er, at det vil gå ud over kundestrømmen i Asnæs Centret. Det kan nemlig gå ud over specialforretningerne, som pludselig får færre kunder. Sådan nogle steder vil komme til at lide, siger han til TV ØST.

Rammer specialforretninger

Borgmester Thomas Adelskov (S) i Odsherred Kommune er enig med brugsforeningsformanden i, at en ny dagligvarebutik vil skade de andre butikker i området.

Men 2. viceborgmester Morten Egeskov (V) mener derimod, at et større udbud vil være gavnligt for hele kommunen. Blandt andet mener V-politikeren, at sommerhusejerne i området i højere grad vil købe ind i Odsherred Kommune end hjemme, hvis der er flere dagligvarebutikker at vælge imellem.

Men det argument køber Niels Kjølbæk ikke.

Ikke behov for flere supermarkeder

- Bare fordi der er flere butikker, så betyder det jo ikke, at folk har flere penge. Vi har også et klart eksempel på, at argumentet med sommerhusejerne ikke holder. Den gamle købmand i Ordrup måtte lukke for nogle år siden, blandt andet fordi sommerhusejerne stadig købte ind i deres hjemkommune, siger han.

Brugsforeningsformanden tror dog ikke, at et nyt supermarked vil have den store indflydelse på omsætningen i hans egen butik, SuperBrugsen i Asnæs Centret.

- Vi kan godt overleve et omsætningsfald. Men jeg kan altså ikke se, at der er behov for en forretning yderligere i området, slutter Niels Kjølbæk.


Nyhedsoverblik