Bruger sommeren på fordybelse og sang

Højskoler hitter i sommerferien. Alene i denne uge har 56 kursister indlogeret sig på Jyderup Højskole for at få undervisning i sangskrivning og musik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For mange danskere er sommerferie lige med sol, strand og afslapning. Og så er der dem, der bruger ferien på at lære noget nyt

- Det er fordi, jeg godt kan lide at udtrykke mig med musik. Her er der plads til fordybelse, inspiration og processer, siger Nikolaj Stensbæk Jørgensen, der er kursist på Jyderup Højskole.

I denne uge er 56 kursister indlogeret på Jyderup Højskole. Her afholdes der sommerkurser i musik og sangskrivning.

- Alle er helt vildt åbne rare og imødekommende. På en anden måde end man oplever andre steder, siger Mikkel Albeck-Madsen, der også er kursist på skolen.

Meget populære

Korte højskolekurser i sommerperioden er populære som aldrig før. På Jyderup Højskole er samtlige kurser udsolgt for længst, og det glæder forstanderen.

- Vi oplever stigende efterspørgsel, og det betyder rigtig meget for os, siger Poul-Henrik Jensen, der er forstander på Jyderup Højskole.

Det samme sig gør sig gældende på en anden højskole blot 12 km fra Jyderup. På Vallekilde Højskole afholdes der sommerkursus for hele familien. Her er der action, kreativitet, dans og musik på skemaet

Højskolekurserne handler om fordybelse og fællesskab for alle Her er der både nybegyndere, erfarne, unge og ældre

I april lukkede Vallekilde Højskole for tilmelding til sommerkurserne. Og ifølge forstanderen er der en særlig årsag til den stigende efterspørgsel.

- Det er en særlig måde at holde ferie på. Det er en anden måde at være sammen i familien på, siger Torben Smidt Hansen, der er forstander på Vallekilde Højskole.


Nyhedsoverblik