Bruger af grønt friluftsbad: Det er helt særligt for Ruds Vedby

I Ruds Vedby har de et meget sundt friluftsbad, da vandet er klorfrit. Det gør byen til noget særligt, hvis man spørger Sara Teil Hansen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I maj 2015 kunne Ruds Vedby Friluftsbad åbne op til deres første grønne og offentlige friluftsbad.

Efter en totalrenovering havde friluftsbadet fået et biologisk rensningsanlæg. Det vil sige, at kloren i vandet er fjernet, for at rensningen kan blive grønnere. 

For Sara Teil Hansen, der bor i Ruds Vedby og har en familie med små børn, gør det friluftsbadet til et helt særligt sted i Sorø Kommune.

- Vi har noget meget specielt, som ingen andre små byer rundt omkring os har. Det er noget vi skal lægge vægt på, siger Sara Teil Hansen og fortsætter. 

- Det er et frirum for mig og min familie. Vi bor 200 meter væk, så ligeså snart børnene er store nok, kan de selv tage op og svømme i løbet af hele sommeren. Det, synes jeg, er en stor luksus, afslutter hun.

Vandet renses uden hjælp af klor

Det grønne friluftsbad i den vestsjællandske by er det første af sin slags i Danmark.

Det bliver renset ved hjælp af mikrobiologiske filtre. Her sendes vandet gennem filtre i en sø ved siden af bassinerne, så eventuelle bakterier fjernes. 

Læs også
Brugernes bud: Dette er det bedste ved Sorø Kommune
Læs også
Brugernes bud: Dette er det bedste ved Sorø Kommune

Konceptet omkring de grønne svømmesøer er en af årsagerne til, at Sara Teil Hansen foretrækker at bruge faciliteterne sammen med sin familie.

- Rensningsanlægget gør det mere sundt for vores krop at være i vandet. Og for dem der ikke kan lide have og søen eller en svømmehal, så er det her et sted midtimellem, som vi er de eneste i Danmark, der har.

Noget af det bedste i Sorø Kommune

TV ØST har i de seneste dage ledt efter det bedste ved at bo i Sorø Kommune. Seerne har kunnet give deres bud, og det gjorde Sara Teil Hansen også på en lokal facebookside for folk i Sorø. 

Her foreslog hun redaktionen, at de besøgte Ruds Vedsbys fine, nye friluftsbad.

- Jeg synes, der er meget godt ved Sorø Kommune. Men da vi flyttede hertil, blev det nye friluftsbad etableret. Det var super lækkert. Mine børn på tre år kunne starte op til svømning og komme i gang og blive vandglade, siger Sara Teil Hansen.

Ruds Vedby Friluftsbad har åbent frem til den 3. september.


Nyhedsoverblik