Vicebrandinspektør: - Det er en meget farlig brand

Brandvæsnets viceinspektør var den første ude ved branden i biografen i Nakskov. Det er en farlig brand, da biografen ligger blandt gamle bygninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Da jeg kom herud, som den første, var der kraftig brand og en tyk, fed røg.

Sådan lyder det fra vicebrandinspektør, Jens Adler Rasmussen, ved Lolland-Falster Brandvæsen til TV ØST.

Brandvæsnet fik meddelelse som brand i den gamle biograf i Nakskov klokken 12.50. Og branden har nu udviklet så kraftig en røg, at der er sendt en beredskabsmeddelelse ud om, at folk i området skal opholde sig inden døre. 

- Det er en meget farlig brand på den måde, at den er svær, når den ligger, som den ligger. Vi kunne nemt have fået en kæmpe brandudvikling. Men det lykkedes os at få den ned hurtigt, lyder det fra Jens Adler Rasmussen.

Bygningerne omkring biografen er gamle og mange af dem er bindingsværkshuse. 

Gavl skal skubbes ind

Gavlen på biografen er i risiko for nedstyrtning. Derfor skal muren skubbes ind i selve biografen, da brandvæsnet ellers frygter, at den ved styrte ned i den smalle sidegade og over i bygningen ved siden af. 

- Vi skal have en stigevogn og så skal gavlen skubbes ind i bygningen. Før vil jeg ikke sende mine folk ind i bygningen, da der er risiko for at muren vil styrte ned over dem, siger Jens Adler Rasmussen.

Der er nemlig fortsat ild inde midt i biografen, som var fuldt møbleret. 

Der har i forbindelse med branden været tilfælde, hvor personer på grund af røgen har fået iltbehandling af redningspersonalet på stedet, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 


Nyhedsoverblik