Brande i Næstved efterforskes som mistænkelige

Politiet valgte i aftes at evakuere beboerne i flere opgange, da det brændte i flere kælderrum. Politiet efterforsker, om brandene er påsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hele to gange måtte brandvæsen og politi i aftes rykke ud til brande i boligkvarteret ved Bogensevej og Parkvej i Næstved.

Alarmen gik første gang klokken 22.13, hvor der var ild i en container på Parkvej.

quote Pludselig vrimlede det med brandbiler og politibiler, og der var røg over det hele

Daniel Aasberg, beboer, Næstved 

Anden gang gik alarmen klokken 23.59, og her var situationen mere alvorlig. To kælderrum i hver sin ende af en etageejendom med i alt syv opgange var i brand og udviklede kraftig røg.  

Stod udenfor i nattøj

Daniel Aasberg oplevede begivenhederne tæt på. Han bor i en lejlighed lige overfor, og var netop kommet hjem fra arbejde.

- Pludselig vrimlede det med brandbiler og politibiler, og der var røg over det hele, fortæller han.

- Det var meget dramatisk. Der stod mange mennesker udenfor i nattøj, og brandvæsenet måtte ind og hjælpe flere ældre ud, fortæller han.

Politiet valgte at evakuere beboerne tættest på brandene for en sikkerheds skyld, for der var kraftig røgudvikling fra brandene. Det fortæller vagtchefen ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Lars Deigaard.

- En person havde været lige tæt nok på røgen og hostede og blev for en sikkerheds skyld kørt på sygehuset, fortæller han.

Undersøger eventuel sammenhæng

Da brandvæsenet havde slukket brandene, valgte politiet af afspærre hele kælderområdet. Brandtekniske undersøgelser skal nu vise, om brandene i de to kælderrum og i affaldscontaineren er påsatte.

- Det er nærliggende at tro, at der er en sammenhæng mellem de to episoder, og at brandene er påsatte. Men endnu er det kun en hypotese. Men de kommende dage vil vi undersøge, om der er en sammenhæng, og vi skal også undersøge, hvad det helt nøjagtigt var, der brændte, fortæller Lars Deigaard.


Nyhedsoverblik