Brand ved Røde Kors - nabo så røg og flammer

00:33

Slukningsarbejdet forløb roligt. Video: Henrik Larsen

Natten til mandag opstod der ild i et skraldeskur bag Røde Kors Butik i Haslev.

Klokken 01.56 natten til mandag fik politiet en anmeldelse om brand, da en beboer i nærheden af Røde Kors-butikken på Jernbanegade så flammer og røg.

Der var ild i et træskur og to skraldespande på bagsiden af butikken, fortæller Palle Hansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Han oplyser, at branden ikke spredte sig til selve bygningen, som slap med sodskader.

- Der er en brandundersøgelse i gang, og det skal blandt andet undersøges, om der er nogen, der har bemærket noget i området, fortæller Palle Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Henrik Larsen

Han forklarer, at slukningsarbejdet forløb roligt.

- Der var ikke nogen fare for personer, og efter 20 minutter var ilden slukket, siger han.

Ubehageligt 

Aage Heering, formand for Røde Kors i Haslev fortæller, at skuret bag butikken blandt andet indeholder kasserede ting og sager, som skal køres på genbrugspladsen.

- Det har ikke påvirket driften af butikken, for der har ikke været ild inde i butikken, men det er altid ubehageligt, når sådan noget sker, siger formanden.

- Jeg har ikke nogen formodning om, at det er Røde Korsbutikken, man er ude efter, fordi der har også været andre steder i byen, hvor der har været forsøg på ildspåsættelse af nogle containere i nat, siger Aage Heering.

Branden kommer ikke til at påvirke genbrugsbutikken økonomisk, fortæller formanden. Røde Kors Butikken lejer sig nemlig ind i lokalerne på Jernbanegade, og det er derfor udlejers forsikring, der skal dække udgifterne til udbedring af skaderne efter branden.  

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App