Brand i skytteforening kommer ubelejligt: Rammer DM

Skytteforeningen i Nykøbing Falster er slået tilbage til start, efter en altødelæggende brand onsdag eftermiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Der er udtagelse til DM i weekenden. Og et andet DM i weekenden efter. Og vi skulle have trænet rigtig meget i de kommende dage, så det er simpelthen så ærgerligt, det her.

Sådan lyder reaktionen fra formanden for Tønnes Koch, der er formand for Nykøbing F. skytteforening, hvis klubhus onsdag blev totalt ødelagt i en brand.

Han fortæller, at alt i huset er ødelagt – bortset fra foreningens våbenboks, der overlevede branden. Her blev indholdet dog skadet af røg, der kan ødelægge både våben og ammunition.

pr.jpg
Læs også
Voldsom brand i klubhus med våben og ammunition
pr.jpg
Læs også
Voldsom brand i klubhus med våben og ammunition

Historien gik op i røg

Alle våben og alt ammunition er nu kørt til rensning hos en våbensmed, og boksen står tom tilbage på grunden.

- Det er virkelig ærgerligt. Vi prøver at få reddet den smule, der er tilbage – men vores faciliteter og ikke mindst vores historiske genstande er blevet ødelagt, siger Tønnes Koch.

Foreningen blev stiftet i 1862, og den oprindelige fane og alle fotos og andre minder fra årene siden er gået tabt i branden.

Håber at få aftaler med andre foreninger

Foreningen havde anlæg til at skyde på henholdsvis 15 og 50 meters baner. Men alt er nu blevet ødelagt.

- Vi skal nu tale med vores forsikring, og vi håber, at det vil komme til at gå rimelig hurtigt med at få processen med en genopbygning i gang. Men det er klart, at vi er bekymrede for, hvor lang tid sådan en proces kommer til at være. Vi vil gerne have klublivet normaliseret, siger Tønnes Koch.

Han oplyser, at foreningen nu vil tage kontakt til naboforeningerne, for at prøve at skaffe træningstid til klubbens medlemmer, mens klubhuset genopbygges.

Politiet mener, at branden er startet i en havetraktor ved bygningen.


Nyhedsoverblik