Brand i rækkehus i nat – nu er en kvinde sigtet i sagen

Beboerne i de tilstødende rækkehuse måtte evakueres. Foto: Michael Nordborg

En 44-årige kvinde er blevet varetægtsfængslet og sigtet for at have startet en brand i et rækkehus på Lundtoftevej i Dianalund natten til mandag.

Klokken 22.38 natten til mandag fik politiet en melding om en brand i et rækkehus på Lundtoftevej i Dianalund. Nu er en 44-årig kvinde varetægtsfænglet og sigtet for at have påsat branden.

- Huset blev svært brandskadet, og branden var tæt på at sprede sig til nabobebyggelserne, fortalte vagtchef Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ingen personer kom noget til ved branden, men beboerne i de tilstødende rækkehuse måtte evakueres.

Kvinde anholdt og varetægtsfænglet i sagen

I forbindelse med politiets undersøgelse på stedet, blev der anholdt en kvinde, som man formoede havde haft noget at gøre med, at branden var opstået, fortalte vagtchefen tidligere på dagen.

- Vi har anholdt en kvinde, der er mistænkt for at have noget med branden at gøre, siger Stefan Jensen.

Den 44-årige kvinde er blevet varetægtsfængslet ifølge Ritzau, efter hun mandag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigter hende for bevidst at have udsat andre for livsfare. Hun sigtes efter paragraf 180, som ifølge Ritzau er den mest alvorlige blandt to bestemmelser om forsætlig brandstiftelse i straffeloven.

Kvinden nægter sig skyldig, oplyser specialanklager Susanne Bluhm til Ritzau.

Den 44-årige kvinde har tilknytning til bebyggelsen og blev anholdt ved halv et-tiden. Hun er varetægtsfængslet frem til 19. september.

  Foto: Michael Nordborg

  Foto: Michael Nordborg

Artiklen er opdateret

Artiklen er blevet opdateret med nye oplysninger, efter en 44-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet og sigtet i sagen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App