Brand i halmballer forventes slukket i dag

Et parti halmballer er natten til mandag gået i brand, og slukningen fortsætter mandag formiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det drejer sig om cirka 45 halmballer, der natten til mandag udbrød ild i, i Fodby vest for Næstved.

Ifølge næstved.nu var halmballerne overtændt, da brandfolkene nåede frem til den lade, ballerne lå op ad. Siden har man fået kontrol over ilden, der i skrivende stund skal efterslukkes helt.

- Slukningen går planmæssigt, men det kommer til at tage noget tid. Først langt oppe ad formiddagen vil det være helt slukket, siger vagtchef Jens Frederiksen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke sikret beviser, der afslører, hvordan branden startede. Der er dog omstændigheder, der kunne tyde på, at den er påsat.

- De er formentlig ikke tændt af sig selv - og slet ikke med det vejr, vi har for tiden, siger Jens Frederiksen.

For få uger siden gik der en tidlig morgen ild i en anden stak halm i Fodby. Det skete uden, at der var nogen antændelseskilder i nærheden. Det vides ikke, om de to hændelser er forbundne.

Lige meget hvad vil det ikke være første gang i nyere tid, at der bliver antændt halmballer i TV ØSTs område. Tidligere på året blev to mænd dømt ved Østre Landsret for en række påsatte brande på Lolland og Falster. Forinden havde de ved byretten fået domme på henholdsvis fem og otte års fængsel, men landsretten satte dommene ned med ét år hver.


Nyhedsoverblik