Brand i etageejendom: Al disponibelt mandskab sat ind

En lejlighed i en etageejendom brød lørdag i brand. Boligen er nu totalt udbrændt og butikken nedenunder totalt vandskadet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi bliver kaldt til en brand i en lejlighed klokken 18.20. Meldingen lyder på, at der er set klare flammer fra et køkken ved emhætten, lyder det fra indsatsleder ved Slagelse brand og redning, Michael Gravgaard. 

For en etageejendom på Fisketorvet i Slagelse brød nemlig ud i brand lørdag aften. Og det udvikler en kraftig røg hen over Slagelse Midtby.

- Da jeg ankommer itl stedet og kommer ind i gården, kan jeg faktisk komme op på køkkentrappen og kan kigge ind i lejligheden, hvor døren står åben. Jeg har fået at vide, at det brænder inde i køkkenet og der er meget, meget røg derinde, siger Michael Gravgaard.

Al disponibelt mandskab tilkaldt

Indsatslederen fortæller, at de kører alt disponibelt mandskab ind for assistance samt tilkaldt ekstra styrker fra Sorø. 

- Vi har indkaldt folk til forplejning, og vi har indkaldt folk fra det frivillige til at lave lys, så vi kan se noget, siger Michael Gravgaard.

- Inden for de første tre-fire minutter udvikler branden sig rigtig voldsomt. Fra at være en lille brand i et køkken, bliver det en fuldstændig overtændt lejlighed på få minutter. Og det kommer lidt bag på os, at det kommer så stærkt. 

Udover brandvæsen er der også en del politifolk på stedet, som også har hjemmeværnet til stede for at bevogte afspærringerne, der er sat op. 

- Så er der skadeservice på stedet, som også er her med seks til ti mand og der er flere på vej, siger indsatslederen.

rene_lind_slagelse.jpg
Læs også
Beboere evakueret efter større brand i etageejendom
rene_lind_slagelse.jpg
Læs også
Beboere evakueret efter større brand i etageejendom

Ingen tilskadekomne

Lejligheden er totalt udbrændt, lyder det fra indsatslederen.

- Den er totalt raseret. Nedenunder lejligheden ligger en forretning, som er fuldstændig vandskadet. Der er rigtig meget vand dernede, siger Michael Gravgaard.

Indsatslederen forklarer, at i begge ender af lejligheden, som nu er totalt ødelagt, er der forskellige lejligheder og erhverv, som begge er berørt af røg. Det drejer sig om 10-12 lejemål - heraf vil der være fire-fem stykker, som er fuldstændig ubeboelige. 

Der er ingen berørt af det skademæssigt. Ingen mennesker eller dyr har lidt overlast. En del beboere skal nu genhuses og deres lejligheder skal sættes i stand. 


Nyhedsoverblik