Brandvarmt plejehjem: Sådan klarer vi varmen

01:11

Mens temperaturen langsomt stiger ud over vores region har et plejehjem på Sydsjælland opgraderet med vand, vandmelon og franske kartofler.

Temperaturen i skyggen var på lige under 30 grader kort før klokken 12.00 – og både de ansatte og beboerne på Dalby ældrecenter ved Haslev i Faxe Kommune kæmper mod varmen, der netop onsdag står til at blive særligt slem i området.

Et bælte af varme ligger hen over Sydsjælland og den østlige del af Lolland samt Falster. Dermed er Dalby et af de steder i Danmark, hvor der er allermest varmt denne onsdag. Og det er noget, som personalet på plejecenteret tager meget alvorligt.

- Det er vigtigt, at de ældre får masser af drikke. Vi har tilføjet isterninger og vandmelon for at lokke ekstra vand i borgerne. Og chips, så de får lyst til at drikke noget mere. Samtidig bliver borgerne hele tiden tilbudt ekstra at drikke, siger teamleder Christina Mikkelsen fra Dalby ældrecenter til TV ØST.

Pauser i kølerummet

De ældre på plejecenteret fortæller, at de trods varmen har det godt og stadig har appetitten i behold. Nogle af de ansatte derimod har det ekstra slemt. 

Læs også Overophedet onsdag starter med tordenvejr over Stevns

Merete Jensen arbejder i plejehjemmets køkken, hvor temperaturen er 32 grader.

- Vi holder pauser i kølerummet tid til anden. Så kan vi lige klare lidt mere, fortæller hun til TV ØST.

Arbejdstilsynets råd

Generelt er der ikke noget der hedder varmefri i Danmark, selvom det er rigtig varmt. Arbejdstilsynet opfordrer dog til, at man holder mange pauser og i øvrigt passer på, hvis man arbejder, hvor der er mere end 35 graders varme.

De opfordrer folk til at tage let tøj på. Skal man arbejde i en bestemt uniform, så skal pauserne være tilsvarende længere.

Samtidig skal man drikke masser af vand, og man skal være særlig opmærksom på folk i risikogrupper - eksempelvis ældre, gravide og syge.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App