Borgmestre maner til besindighed: - Vi har kun set nogle af forslagene

Vestsjællands Brandvæsen skal spare omkring to millioner kroner. Det vækker bekymring på Orø, men borgmestrene maner til besindighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et katalog med 21 spareforslag.

Det er, hvad Beredskabskommissionen i Vestsjællands Brandvæsen skal kigge igennem. For brandvæsnet skal spare omkring to millioner kroner.

Vestsjællands Brandvæsen dækker Kalundborg, Holbæk, Sorø, Odsherred og Lejre kommuner. Men borgmestrene i kommunerne maner til besindighed. For intet er besluttet endnu.

quote De forslag, der er blevet fremlagt, er ikke nok for os

Christina K. Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune

- Det er nogle forslag, som er blevet skabt af Vestsjællands Brandvæsen, fordi kommuner har fået frataget nogle penge af staten. Vi skulle spare i beredskaberne, siger Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune.

- Derfor er det en bunden opgave at finde ud, hvordan gør vi det?

Forslag på besparelser i Sorø

Der er to forslag, der omhandler Sorøs beredskab. 

jens.jpg
Læs også
Øboer om spareforslag på brandvæsnet: - Man kan ikke spare på sikkerheden
jens.jpg
Læs også
Øboer om spareforslag på brandvæsnet: - Man kan ikke spare på sikkerheden

De går på, at man vil spare penge ved at fjerne anden-udrykningen og at fjerne en redningslift. Gert Jørgensen (K), der er borgmester i Sorø Kommune, har svært ved at se de forslag gå igennem.

- Vi mener, at med de erhvervsarealer vi har, har vi et behov her. Vi har svært ved at se, at den besparelse, der er lagt op til på omkring 350.000, hænge sammen, for i vores regnskab har vi kun brugt 160.000 kroner på det. Så vi skal have et bedre grundlag, siger han og fortsætter:

- De to brandsprøjter vi har nu – en første og anden sprøjte, kan du sige – dem overlod vi til Vestsjællands Brandvæsen gratis. Og lige pludselig kan man spare 151.000 ved at nedlægge dem. Det har jeg lidt svært ved at forholde mig til. Jeg er klar over, at der kan være noget omkring syn og forsikring, men der er ligesom ikke samhørighed i det. Og før det grundlag er på plads, så er det svært at komme meget videre.

De har ikke set alle forslag

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune, vil ikke udtale sig om forslagene endnu. Netop fordi det kun er forslag.

- Vi har kun set nogle af forslagene. Hvis vi skal komme med alle mulige meldinger, hver gang vi får et forslag, så når vi jo aldrig at behandle noget, siger han.

oro.jpg
Læs også
Brand på Orø får diskussion om spareplaner i brandvæsnet til at blusse op
oro.jpg
Læs også
Brand på Orø får diskussion om spareplaner i brandvæsnet til at blusse op

Og det svar går igen i Odsherred.  

- Jeg har slet ikke taget stilling til forslagene, lyder det fra Thomas Adelskov. 

- Så må vi se, hvad vi kan nå frem til senere.

Utilfredshed i Holbæk

I Holbæk Kommune er der stillet forslag til at ændre beredskabet på Orø. Det vil betyde, at brandstationen på øen skal gøres til et ø-beredskab. Det forventes, at det vil give en besparelse på op til 590.000 kroner.

Og det er ikke godt nok, siger Christina K. Hansen (S), der er borgmester i Holbæk Kommune.

- De forslag, der er blevet fremlagt, er ikke nok for os. Vi vil gerne have nogle flere forslag på bordet, så vi kan finde en løsning, så økonomien hænger sammen, men så borgerne stadig kan være trygge, siger hun.

Den 25. maj bliver der endeligt taget stilling til forslagene. 


Nyhedsoverblik