Borgmester vil se succesen, før forsøget bliver udbredt

På Fanefjord Centret på Møn får de ældre nu hjemmelavet mad. Men borgmesteren vil se forsøget an, før de tager stilling til, om det skal udbredes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Frikadeller, der steger i smør på panden, er nu blevet hverdag på Fanefjord Centret på Møn.

For i et nyt forsøg i Vordingborg Kommune vil man nu lave mad fra bunden i køkkenet frem for at få leveret færdiglavet, vakuumpakket mad.

Formålet er at finde ud af, hvad det betyder for de ældres madglæde, at maden bliver lavet på plejehjemmet.

quote Hvis det er en succes, og der er noget øget livsglæde og sundhed, så vil vi gerne kigge på vores muligheder for at udbrede det

Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune

Og spørger man Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune, så vil man nu tage ved lære af erfaringerne fra Fanefjord Centret, inden de tager stilling til, om ordningen skal udbredes.

- Hvis det er en succes, og der er noget øget livsglæde og sundhed, så vil vi gerne kigge på vores muligheder for at udbrede det i resten af kommunen. Det må være en evalueringsproces, vi går ind i på et senere tidspunkt, når vi ligesom ved, hvad det er, vi får ud af det, siger Mikael Smed.

1,4 millioner afsat til forsøget

Der er afsat 1,4 millioner kroner over de næste to år til forsøget. Og det var der en grund til.

Læs også
Plejehjem har skiftet vakuumpakket mad ud med hjemmelavet mad
Læs også
Plejehjem har skiftet vakuumpakket mad ud med hjemmelavet mad

- Dels var der en initiativgruppe på centret, som spurgte, om ikke kommunen ville engagere sig i arbejdet. Så kiggede vi lidt på erfaringerne og sagde, at det kunne godt være, vi skulle prøve i en forsøgsperiode og se, om det ville give noget øget livsglæde og sundere ældre borgere derude, siger Mikael Smed.

- Derfor gik vi ind i projektet. 

Lokalrådet håber, at forsøget vil blive udbredt.

- Vi håber selvfølgelig, at vi får lov at køre til evig tid, og det her på sigt bliver udbredt til de andre lokalområder, hvor der er plejecentre, fastslår Jørn Svenstrup, formand for Vestmøns Lokalråd. 


Nyhedsoverblik