Borgmester under angreb - unge og politikere dystede i Counter-Strike

Politikere og unge mødtes tirsdag i en duel bag computerskærmene. Projektet skal få flere yngre voksne med sociale problemer ud i nye fællesskaber.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Computerspil kan være en stor hjælp, hvis man har det svært. 

Det har vist sig i Guldborgsund Kommune. Siden marts har de nemlig haft et e-sportshold for yngre voksne med sociale udfordringer og angstproblematikker.

Her til aften var politikerne fra kommunen med til en duel i spillet Counter-Strike. Her gælder det om for FBI og terrorister at bekrige hinanden i det verdenskendte computerspil.

Blandt de ret uprøvede spillere var Guldborgsunds borgmester John Brædder.

- Chancen for at nakke en politiker, er jo ikke til at modstå, så lad dem (de unge, red.) prøve, om de kan banke os. Men jeg tænker faktisk, at når vi lige får styr på på flankerne, så begynder det at køre, siger John Brædder (Guldborgsundlisten).

Udover borgmesteren var René Christensen fra Dansk Folkeparti, Ole K. Larsen fra Venstre, Bente Lerche-Thomsen fra Enhedslisten og socialdemokraten Simon Hansen med i kampen mod de unge. 

Artiklen fortsætter under billedet.

René Christensen og John Brædder spillede mod de unge.
René Christensen og John Brædder spillede mod de unge. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Giver unge nye fælles interesser

Projektet er startet op for at hjælpe de unge, som er flyttet hjemmefra, og derfor ikke længere har så mange kommunale tilbud. Det er rettet unge i alderen 18 til 35 år.

En af dem, der har været en del af projektet, er Anders Hagenbæk fra Nykøbing Falster. Og han mente, at politikerne klarede sig udmærket i spillet.

- Det er fedt at have politikerne på besøg.  Men jeg vil ikke sige, at det er en svær udfordring at have dem her. Det er en fin mulighed for dem at komme og vise os, hvad de kan. Vi viser, hvad vi har at byde på, siger han. 

Det betyder meget for Anders Hagenbæk, at han har fået dette tilbud.

- Jeg synes, det er en fin mulighed, at vi kan komme ud og få noget fælles og nogle fælles interesser, hvor man ligesom kan føle sig hjemme, hvis man måske isolerer sig selv derhjemme, siger han. 

En anden, der også har været glad for at være med, er Erik Poulsen fra Stubbekøbing.

- Det gør mig rigtig glad at være med. Det gør, at der stadig er en chance for at nogle, som er specielle eller har nogle trækninger, som normale mennesker ikke opdager eller lignende, så har man muligheden for at komme her. Det er altid dejligt at møde nogle nye mennesker. Det er værd at prøve, siger han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Erik Poulsen fra Stubbekøbing.
Erik Poulsen fra Stubbekøbing. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Politikerne i Guldborgsund Kommune støtter projektet økonomisk. Og under aftenens kamp i skydespillet kom politikerne i den grad på udebane.

Derfor endte skydespillet med, at de unge slog politikerne. Og det var Erik Poulsen meget tilfreds med.

- Det er blæret at sige for resten af ens liv, at man har slået vores borgmester og fire andre politikere i CS GO,  siger han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Projektet har været så stor en succes, at der begynder et nyt hold til marts næste år.


Nyhedsoverblik