Borgmester tror på kæmpe vækst på Lolland-Falster og har kysset mange piger

Guldborgsunds borgmester John Brædder elsker sit lokalområde og tror på, at man vil opleve en kæmpe vækst, når Femern-tunnellen åbner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I bilen hører John Brædder gerne Kim Larsens 'Masser af Succes'. Og han nærer en stor kærlighed for sit lokalområde, hvilket i første omgang fik ham ind politik.

- Først og fremmest er jeg i politik, fordi jeg synes, at vores landsdel og Sydhavsøerne generelt i alt for mange år har haft et dårligere ry, end vi faktisk fortjener. Så synes jeg, det er en fantastisk landsdel, og jeg kunne ikke tænke mig at bo andre steder, siger John Brædder (Guldborgsundlisten).

Det fortæller borgmesteren i den nye programserie Tæt på - Køretur med Borgmesteren, hvor Mads Gudiksen kører rundt i regionen med forskellige borgmestre. Her får han en snak med dem om, hvad de kommer fra, og hvad der optager dem i den politiske arena.

quote Så synes jeg, det er en fantastisk landsdel, og jeg kunne ikke tænke mig at bo andre steder

John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune

I programmet blev John Brædder samlet op på sin gård i nærheden af landsbyen Grænge på den lollandske side mellem Sakskøbing og Nykøbing Falster.

Her har han boet i 12 år, og han er da også født og opvokset på Lolland. Han har dog haft et par enkelte afstikkere til USA og Holland, hvor han har arbejdet i nogle år. 

Læs også
Borgmester hører Lars Lilholt i bilen og drømmer om flere penge til Odsherred
Læs også
Borgmester hører Lars Lilholt i bilen og drømmer om flere penge til Odsherred

Tilbage i 2001 startede den politiske karriere, da John Brædder blev valgt ind i den daværende Nykøbing Falster Kommune. Dengang var det for lokallisten Nyt Nykøbing F., men siden startede han Nyt Guldborgsund - det, der i dag hedder Guldborgsundlisten.

Sikkerheden i programmet

TV2 ØST har været i kontakt med politiet i forbindelse med programmet Tæt på – Køretur med borgmesteren. De oplyser, at der i loven ikke er noget, der anfører, at køreturen med Mads Gudiksen er ulovlig. Politiet har set programmet og oplyser, at køreturen fungerer som et normalt dagligdagsbillede, hvor en fører og en passager taler med hinanden i bilen. Desuden oplyser de, at det ikke er ulovligt, da alle kameraer er fastspændt til bilen.

Slipper for ideologier

Han har været borgmester i Guldborgsund Kommune siden 2010, som dækker Falster og en tredjedel af Lolland.

quote Det er så dejligt, når man er lokalliste, så elsker man både Venstre og Socialdemokratiet. Men jeg kan godt lide at være i politik og ikke være ramt af ideologier

John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune

Som borgmester for en lokalliste fortæller han, at han er befriet for ideologier, men griber kommunalarbejdet mere praktisk an.

- Det er så dejligt, når man er lokalliste, så elsker man både Venstre og Socialdemokratiet. Men jeg kan godt lide at være i politik og ikke være ramt af ideologier, siger han.

- I lokalpolitik arbejder man for lokalsamfundet, og så synes jeg, det er så fantastisk, at man ikke skal være styret fra Christiansborg, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Undervejs på køreturen kom Mads Gudiksen og John Brædder forbi The Cottage, som selskabet, Brædder og hans far har sammen, ejer.
Undervejs på køreturen kom Mads Gudiksen og John Brædder forbi The Cottage, som selskabet, Brædder og hans far har sammen, ejer. Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Har kysset mange piger

Undervejs på køreturen kører de forbi The Cottage - en kro og restaurant, som ligger i udkanten af Nysted på Lolland. Stedet er købt af det selskab, som John Brædder og hans gamle far har sammen, der i dag er 80 år gammel.

quote Der har jeg virkelig, kan man sige, kysset mange piger

John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune

De kom også forbi Skansen, som er et område, der engang var en central del af Brædders ungdom.

- Herude har jeg været til ungdomsballer på Skansepavillionen, som i gamle dage virkelig var et sted, hvor der var gang i den. Nu er den lavet om til lejligheder, siger John Brædder.

- Men der har jeg virkelig, kan man sige, kysset mange piger, indrømmer han.

Kan blive stort vækst område

Spørger man John Brædder, så går kommunen en stor tid i møde som Danmarks største vækstmotor inden for de næste par år.

Lige nu bliver der nemlig investeret for 70 milliarder kroner i infrastruktur på Sydhavsøerne over de næste otte år. 

Læs også
Byggeriet i gang - første del af den nye Storstrømsbro skyder op
Læs også
Byggeriet i gang - første del af den nye Storstrømsbro skyder op

De bruges blandt andet på byggeriet af den nye Storstrømsbro mellem Masnedø og Falster og den kommende Femern-forbindelse mod Tyskland.

Når de store byggeprojekter står færdige, vil det tage en time at komme fra Nykøbing Falster til København og 1,5 time til Hamborg. Derfor er John Brædders forventninger skruet helt op. 

- Vores arbejdsmarkedsområde – men dermed også uddannelsesområde, som er vigtig, bliver væsentligt større. Så hvis vi selv vil – og det er virkelig op til os selv, så har vi muligheden for at blive et kæmpe vækstområde. Faktisk et af de største i Danmark, siger han.

- Det, synes jeg, er så hammersjovt at være med til at udvikle, slutter han.

Nedenfor kan du se hele køreturen med Guldborgsunds borgmester, John Brædder.

John Brædder (GL) var lige ved at opgive sit liv i politik, da han helt overraskende blev borgmester i Guldborgsund i 2010. Mads Gudiksen henter ham på landbruget i Grænge og får en snak om ungdommen i Nysted og fremtiden i Nykøbing Falster.

 


Nyhedsoverblik