Borgmester om vandsportscenter: Nogle gange indhenter virkeligheden drømmene

Molerne er gennemtærede og flere betonpæle knækket under det gamle færgeleje i Halsskov i Korsør. Det truer det nye vandsportscenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er kun et lille år siden, at vandsportscenteret i det tidligere færgeleje i Halsskov i Korsør blev indviet.

Men nu har en helt ny dykkerundersøgelse afsløret, at de spunsvægge og betonsøjler, der holder molerne, er gennemtærede, og at flere betonpæle er knækket.

quote Vi kan sagtens bruge en hel masse tid på at diskutere, hvem der har ansvaret. Men det kan jeg ikke bruge til så meget. 

John Dyrby Paulsen (S), borgmester, Slagelse Kommune

Derfor overvejer politikerne nu at afspærre store dele af området, fortæller John Dyrby Paulsen (S) til TV ØST.

En totalreparation af de nedslidte spunsvægge vil koste op mod 19 millioner kroner, og det mener borgmesteren ikke er en god måde at forvalte skattepenge på.

- Min umiddelbare reaktion er, at det er noget skidt, for det ser ud til at det kommer til at koste en forfærdelig masse millioner, hvis vi skal have udbedret det her færgeleje, og det er ikke umiddelbart dét, som jeg synes, at skatteborgernes penge skal bruges til, siger John Dyrby Paulsen (S),

Indhentet af virkeligheden

Der er ellers lagt op til at det gamle færgeleje skal ende op i et stort vandsportscenter i verdensklasse.  

- Men nogle gange så indhenter virkeligheden altså de ideer og drømme, man har, og nu banker virkeligheden på. Det her færgeleje har været forsømt i mange år, og hvordan vi kommer til at betale den regning, det er dét vi skal finde ud af nu, siger borgmesteren.

Første etape af vandsportcentret blev indviet sidste år. Der er anlagt toiletbygning og et udspringstårn. Hvorfor færgelejet tilstand under vand ikke er blevet undersøgt, har John Dyrby Paulsen ikke en forklaring på. 

- Det ved jeg helt ærligt ikke. Min indfaldsvinkel var, at det var undersøgt. Jeg er selvfølgelig undrende over, at det ikke er tilfældet, og vi kan sagtens bruge en hel masse tid på at diskutere, hvem der har ansvaret. Men det kan jeg ikke bruge til så meget. Det vigtigste er, at man ikke kan kaste gode penge efter dårlige penge. Hvis man har lavet en fejlinvestering, så hellere erkende det og så komme videre derfra og finde en langvarig løsning, siger han.

Sikkerhed kommer før alt andet

Mandag skal politikerne i Erhvervs- og Teknikudvalget drøfte, hvor farligt det er for publikum at bruge vandsportscenteret. Borgmesteren er ikke medlem af udvalget og er i øjeblikket på ferie i Italien, men hans holdning er klar:

- Hellere være lidt mere forsigtigt, end man normalt er. Vi skal ikke risikere, at der sker noget helt forfærdeligt. Sikkerheden kommer før alt andet, siger han.

Vandsportscenter
Læs også
Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter
Vandsportscenter
Læs også
Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter

Nyhedsoverblik