Borgmester om svigt fra Pleje Plus: Det skal de have stoppet

Lolland Kommune har tirsdag givet Pleje Plus det gule kort igen. Hvis ikke de får styr på det, må man skride til handling, lyder det fra borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter flere måneder med klager, påbud og nu også faglig svigt, så har Lolland Kommune valgt at give plejefirmaet Pleje Plus deres anden advarsel.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) håber, at de nu vil få styr på tingene, så man kan fortsætte uden problemer. Hvis ikke, må kommunen skride til handling.

- Kommer der en tredje advarsel, så vil vi virkelig gå ind i den overvejelse, om kontrakten skal opsiges, siger Lollands borgmester til TV ØST.

Kan kun fyres på et sagligt grundlag

Ifølge borgmesteren, så har man nogle kontraklige forpligtigelser, der gør, at man ikke bare kan fyre Pleje Plus på gråt papir. Ikke før tredje advarsel.

- En kontrakt er en kontrakt, og den skal selvfølgelig overholdes. De her advarsler skal gives præcist og på et ordentligt, sagligt grundlag. Vi kan jo ikke give advarsler, der ikke er til stede, siger Holger Schou Rasmussen (S). 

Pleje Plus bil
Læs også
Pleje Plus får ny advarsel: Borger fik ikke skiftet ble
Pleje Plus bil
Læs også
Pleje Plus får ny advarsel: Borger fik ikke skiftet ble

Det er til trods for, at den anden advarsel til plejefirmaet sker på baggrund af et decideret fagligt svigt. Pleje Plus havde ikke været hos en borger i fire nætter på en uge for at skifte ble.

Tiden må vise, hvad der skal ske

Ifølge borgmesteren skal man også huske at se på det samlede billede.

- Det er jo stadig sådan, at ud af de 370 kunder, som Pleje Plus har, så er de 350 af borgerne langt ud tilfredse med den service, de får fra Pleje Plus. Men vi oplever stadig, at der er svigt, og det skal Pleje Plus have styr på, og det skal de have stoppet. For ellers er det kontrakt brud.

Har du fortsat tiltro til, at Pleje Plus kan blive deres opgave voksent?

- Det må tiden vise. Det kan jeg ikke sige. Jeg kan bare sige, at nu har de fået advarsel nummer to og det indikerer jo, at de stadig har problemer. Jeg håber de får styr på dem, ellers må vi jo skride til handling og i sidste ende opsige dem, hvis der kommer flere advarsler, lyder det fra borgmesteren.


Nyhedsoverblik