Borgmester om studieliv i Kalundborg: - Vi har jo nærmest jobgaranti

Der er gode muligheder for en god fremtid i Kalundborg, hvis byens nye ingeniørstuderende bliver boende efter endt uddannelse, mener borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- De vil føle sig elsket, når de kommer.

Ordene er borgmesterens i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V), og de er rettet mod de indtil videre 48 studerende, der fredag begynder på byens nye ingeniøruddannelse.

Kommunen vil nemlig frygteligt gerne sikre, at de unge bliver i byen og giver liv på gader og på byens caféer. Derfor har de sikret boliger til samtlige studerende, og de har et hold stående klar til at vise de studerende, hvor de kan dyrke deres fritidsinteresser.

- I Kalundborg kommer de stegte duer ikke flyvende selv. Vi bliver nødt til at arbejde sammen alle sammen, kommunen, uddannelsesinstitutionerne, foreningerne, erhvervslivet, bylivet, hvis det skal lykkes. Og det gør vi. Derfor er jeg sikker på, at de studerende falder godt til og føler sig godt taget imod, siger borgmesteren.

quote Der skal være jobs til dem, for ellers uddanner vi dem bare som kvalificerede arbejdsløse

Martin Damm (V), borgmester

Vil gerne tilbyde flere uddannelser

Målet med den nyoprettede ingeniøruddannelse er blandt andet at skaffe kvalificeret arbejdskraft til byens mange store virksomheder.

- Og så har det også fordel, at nogle af vores egne unge måske får taget en uddannelse. Hvis man kan uddanne sig lokalt, så hæver man også det generelle uddannelsesniveau i kommunen. Så det bidrager både til, at vores unge kommer bedre i vej, og at vi får kvalificeret arbejdskraft, siger Martin Damm. 

professionshøjskolen absalon
Læs også
Nu slår ingeniøruddannelsen i Kalundborg dørene op
professionshøjskolen absalon
Læs også
Nu slår ingeniøruddannelsen i Kalundborg dørene op

Derfor vil kommunen også gerne på sigt kunne tilbyde endnu flere videregående uddannelser end ingeniøruddannelsen.

- Men de uddannelser, der skal være her, skal også kunne omsættes i erhvervslivet. Der skal være jobs til dem, for ellers uddanner vi dem bare som kvalificerede arbejdsløse, siger borgmesteren.

quote Hvis du havde søgt ind på et studie i København, så bliver du måske mere et nummer, og du kan ikke finde en bolig. Du bliver bare væk. Der vil du opleve det modsatte hos os

Martin Damm (V), borgmester

Tager imod studerende med flag

Og hvis de studerende vælger Kalundborg frem for for eksempel København, så kan byen til gengæld kvittere med høj jobsikkerhed.

- Den dag, de er færdige, hvis de ellers passer deres studie, så har de nærmest jobgaranti. Det er ikke mange steder, der har det. Vi har nogle spændende arbejdspladser, og vi vil gerne både skaffe arbejdskraft og sørge for, at de unge bliver en del af bybilledet bagefter, siger Martin Damm.

Og så tilbage til det dér med at føle sig elsket. Borgmesteren fremhæver nemlig, at man aldrig vil stå alene, hvis man vender snuden mod Kalundborg.

- Hvis du havde søgt ind på et studie i København, så bliver du måske mere et nummer, og du kan ikke finde en bolig. Du bliver bare væk. Der vil du opleve det modsatte hos os. Alle vil nærmest tage imod dig med Dannebrogsflag.


Nyhedsoverblik