Borgmester hører Lars Lilholt i bilen og drømmer om flere penge til Odsherred

På niende år er Thomas Adelskov (S) borgmester i Odsherred. Socialdemokraten har mange visioner for den økonomisk trængte, men turismestærke kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Som ung havde Odsherred Kommunes socialdemokratiske borgmester, Thomas Adelskov, det synspunkt, at han aldrig skulle ind i politik.

Han var heller ikke god i skolen og var en del af en drengegruppe, der ikke kunne sidde stille og høre efter.

- Havde der dengang eksisteret alle de diagnoser, som der findes i dag, var vi nok nogle stykker, som havde fået en udredning.

Det fortæller han i Tæt På, en ny programserie på TV2 Øst, der har premiere mandag aften. Her går Sille Roulund og Mads Gudiksen tæt på livet i regionen, blandt andet i form af køreture med regionens borgmestre.

Byrådsmøde i Odsherred
Læs også
Politikerne i Odsherred smækker kassen i
Byrådsmøde i Odsherred
Læs også
Politikerne i Odsherred smækker kassen i

På trods af modstanden mod politik er den alligevel endt med at blive karrierevejen for den 55-årige læreuddannede, der har siddet i Folketinget og siden 2010 har bestridt borgmesterposten i Odsherred. En far, der selv var politiker, og en barndom med livlige debatter gjorde udslaget.

 - Jeg kom fra et hjem, hvor der blev diskuteret politik ved middagsbordet, og hvor der var mange holdninger. Og så blev jeg grebet af det, siger Thomas Adelskov, der herefter hurtigt meldte sig ind i Dansk Socialdemokratisk Ungdom.

quote En præmis for en kommune og som politiker er, at vi nogle gange skal træffe beslutninger, alle ikke er glade for.

Thomas Adelskov (S), Borgmester, Odsherred Kommune

Glad for dansk musik

Foruden en afstikker til København for at studere har Thomas Adelskov boet i Nykøbing Sjælland. I dag bor han i sit barndomshjem med sin kone og den yngste af deres tre drenge, som i deres barndom har været tvangsindlagt til at høre Lars Lilholt og Danser med Drenge i bilen med deres far.

 - Dem må jeg indrømme, at jeg hører. Og mine drenge har mange gange været ved at gå ud af deres gode skind over det, siger Thomas Adelskov, der i dag fortsat nynner med på musikken på vej til rådhuset.

Protest mod biogasanlæg
Læs også
Borgere føler sig taget med bukserne nede - er imod beslutning om biogasanlæg
Protest mod biogasanlæg
Læs også
Borgere føler sig taget med bukserne nede - er imod beslutning om biogasanlæg

Han ved ikke alt, hvad der rører sig i Odsherred Kommune, indrømmer han. Men han kender alt til det kommende biogasanlæg mellem Vig og Asmindrup, der har ført til protester fra borgere, der ikke vil bo tæt på anlægget.

Sikkerheden i programmet

TV2 ØST har været i kontakt med politiet i forbindelse med programmet Tæt på – Køretur med borgmesteren. De oplyser, at der i loven ikke er noget, der anfører, at køreturen med Mads Gudiksen er ulovlig. Politiet har set programmet og oplyser, at køreturen fungerer som et normalt dagligdagsbillede, hvor en fører og en passager taler med hinanden i bilen. Desuden oplyser de, at det ikke er ulovligt, da alle kameraer er fastspændt til bilen.

- Det er vedtaget og bliver gennemført. En præmis for en kommune og som politiker er, at vi nogle gange skal træffe beslutninger, alle ikke er glade for. Og i Odsherred skal vi også tage vores del af ansvaret for den grønne omstilling. Så et biogasanlæg giver mening, siger Thomas Adelskov.

Artiklen fortsætter under billedet.

Borgere i Odsherred Kommune benyttede i januar muligheden for at protestere mod et kommende biogasanlæg mellem Vig og Asmindrup. Det skete til et byrådsmøde i Højby.
Borgere i Odsherred Kommune benyttede i januar muligheden for at protestere mod et kommende biogasanlæg mellem Vig og Asmindrup. Det skete til et byrådsmøde i Højby. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST (Arkivfoto)

Håber på flere virksomheder

En af hans visioner er, at Odsherred slipper fri af en svær økonomisk tid og får flere penge mellem hænderne.

- Jeg vil også gerne forbedre serviceområdet, for vi er virkelig klemt på en række områder. Og så håber jeg, at vi kan tiltrække flere virksomheder – også nogle, der ikke kun har med turisme at gøre, siger Thomas Adelskov.

Nedenfor kan du se hele køreturen med Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov.

 

Nyhedsoverblik