Vred borgmester - hvorfor fik vi ikke besked?

Stevns Kommune er vrede over den måde, som Movia har valgt at håndtere problemet med nedslidte skinner for pendlerne på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Togene på Østbanen, der er lokalbanen mellem Køge og henholdsvis Rødvig og Faxe Ladeplads, skal fremover køre langsommere, og passagerer fra banen mod Rødvig skal skifte tog undervejs.

Hastighedsgrænsen på strækningen bliver nemlig sat ned fra 100 til 75 kilometer i timen, fordi skinner og baneinfrastruktur er for slidte til at opretholde driften med 100 kilometer i timen.

quote Det virker ikke som om, respekten for deres hverdag har været prioriteret højt i dette forløb

Anette Mortensen (V), borgmester i Stevns Kommune

Borgmesteren i Stevns Kommune, hvis borgere især er dem, der bliver ramt af ændringerne, er dog rigtig ærgerlig over forløbet om beslutningen.

- Det er simpelt hen ikke i orden at modtage budskabet i en pressemeddelelse fra Movia, og det må være rimeligt som minimum at forvente, at vi var blevet inviteret til et møde sammen med Faxe og Køge kommuner, hvor vi kunne have talt tingene igennem i ro og mag. Det er trods alt vores borgere, der bliver berørt af ændringerne, og det virker ikke som om, respekten for deres hverdag har været prioriteret højt i dette forløb, siger Anette Mortensen (V) i pressemeddelelse.

Vil følge arbejde tæt

Ændringen træder i kraft fra den 15. december 2019, og beslutningen kommer uden noget forudgående varsel.

- Jeg har respekt for, at Lokaltog og Movia vægter de rejsendes sikkerhed og en stabil togdrift højt. Til gengæld har jeg ikke ret meget respekt for den måde, denne proces er foregået på, udtaler borgmester Anette Mortensen.

Hun mener samtidig, at det er uklart hvorfor det er togene fra Faxe Ladeplads, der får lov til at køre direkte til Køge, mens togene fra Rødvig i hendes kommune standser undervejs og dermed tvinger passagererne til at skifte tog.

Tog på Østbanen
Læs også
Skinnerne er meget slidte - hastigheden på lokalbane bliver sat ned
Tog på Østbanen
Læs også
Skinnerne er meget slidte - hastigheden på lokalbane bliver sat ned

Kommunen vil nu nøje følge Region Sjællands arbejde for at få staten til at gå ind i arbejdet med at vedligeholde lokalbanerne.

- Det bliver et arbejde, vi kommer til at følge tæt og gå meget aktivt ind i, for en velfungerende kollektiv trafik er afgørende for Stevns som pendlerkommune set i lyset af, at det heller ikke er let at komme til og fra kommunen i bil i myldretiden, slutter Anette Mortensen.


Nyhedsoverblik