Borgerne i Sydsjælland og på Lolland-Falster er de mest utrygge i landet

Borgerne i den sydlige del af regionen er de mest utrygge i hele landet og ligeså utrygge som sidste år, viser politiets nye tryghedsundersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Midt- og sestsjællandere føler sig betydeligt mere trygge, end de gjorde sidste år, viser politiets årlige tryghedsrapport.

Men i den anden ende af regionen er der ingen fremgang at spore.

På Sydsjælland og Lolland-Falster føler borgerne sig ligeså utrygge, som de gjorde sidste år. Og det er meget. Faktisk er Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds den kreds i landet, hvor flest borgere føler sig utrygge.

Politi betjent
Læs også
Politiet: Mobil politistation og synlighed giver tryggere borgere på Midt- og Vestsjælland
Politi betjent
Læs også
Politiet: Mobil politistation og synlighed giver tryggere borgere på Midt- og Vestsjælland

Undersøgelsen viser også, at borgernes tillid til politiet i Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds er lavere end på landsplan.

Den eneste politikreds, hvor tilliden til politiet er endnu lavere, er Nordsjællands politikreds.

Borgere på Sydsjælland og Falster er blevet mere utrygge siden 2013

Boligområderne Ringparken i Slagelse, Motalavej i Korsør og Lindholm i Nykøbing Falster er alle en del af regeringens ghettoliste og ligger i Sydsjællands- og Lolland Falsters Politikreds.

quote Noget af det vi ser, der skaber utrygheder i de her områder, er utryghedsskabende knallertkørsel og unge, der færdes i området, som er udadreagerende mod de andre beboere i området,

Lene Frank, politidirektør i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

- Vi oplever i de her undersøgelser, at utrygheden i de særligt udsatte boligområder er højere end i resten af politikredsen, siger politidirektør Lene Frank fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Siden 2013 er borgerne i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politikreds blevet mindre trygge. Dengang var der 91 procent af borgerne, der følte sig trygge, hvor der i år kun er 83 procent.

Tryghed er steget i nogle af de udsatte boligområder

Hvis man kigger på de specifikke boligområder, der er en del af politiets tryghedsundersøgelse, kan man se, at utrygheden blandt borgerne er faldet i Ringparken sammenlignet med sidste år, mens den er status quo på Motalavej. 

- Noget af det, vi ser, der skaber utrygheder i de her områder, er utryghedsskabende knallertkørsel og unge, der færdes i området, som er udadreagerende mod de andre beboere i området. Det er sådanne nogle ting, vi arbejder målrettet sammen med kommunen og boligselskaberne om at få lagt låg på, siger politidirektør Lene Frank.

For nylig satte en gruppe unge en bil i brand på Motalavej og skød fyrværkeri mod brandvæsenet.

Politiets Tryghedsundersøgelse viser også, at borgernes tillid til politiet i de socialt udsatte boligområder overvejende er steget. 76,5 procent af borgerne havde sidste år tillid til politiet, når det drejer sig om Motalavej, hvor der i år er 81 procent af borgerne, der har tillid til politiet i området. Også i Ringparken er andelen steget fra 74 procent sidste år til 78 procent i år.

Tilliden til politiet i hele Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds er steget i forhold til sidste år. Her var der 76 procent af befolkningen, der havde tillid til politiet imod 78 procent i år.

Fyrværkeri Motalavej
Læs også
Ballade på Motalavej - en gruppe unge fyrede et bomberør efter brandvæsenet
Fyrværkeri Motalavej
Læs også
Ballade på Motalavej - en gruppe unge fyrede et bomberør efter brandvæsenet

En lille stigning i trygheden på Motalavej

På Motalavej i Korsør er andelen af borgere, der føler sig trygge steget med et procentpoint til 79 procent i år.

quote Nu har der været utryghed herude i årevis, men jeg synes også, at jeg kan se en forbedring i tallene. Vi er dog stadig langt fra målet for alle skal føle sig trygge ved at bo her

Ebbe Ahlgren, formand for Bolig Korsør

- Nu har der været utryghed herude i årevis, men jeg synes også, at jeg kan se en forbedring i tallene. Vi er dog stadig langt fra målet, for alle skal føle sig trygge ved at bo her, siger Ebbe Jens Ahlgren, der er formand Boligkorsør.

Netop Bolig Korsør har tidligere været i vælten, da formanden for boligforeningen besluttede at smide to familier ud af deres boliger på Motalavej. 

Motalavej
Læs også
To familier på Motalvej fik ophævet deres lejemål: Nu er de flyttet
Motalavej
Læs også
To familier på Motalvej fik ophævet deres lejemål: Nu er de flyttet

Det skete efter to unge i de to familier blev dømt for henholdsvis et overfald på en 65-årig mand og røveri mod en vagt.

- Vi gør det, at vi har boligsocialindsatser, hvor vi har et fantastisk samarbejde med Slagelse kommune, politiet og boligselskaberne. Vi laver blandt andet tryghedsvandringer, hvor vi går rundt og kigger på området og ser, om der for eksempel skal være mere lys nogle steder, siger Ebbe Ahlgren.

- Det virker rigtig godt sammen med beboerdemokratiet herude og vores nultolerancepolitik, hvor vi har statueret et eksempel på to familier, som vi har sendt på gaden, desværre, men på grund af nogle grove forbrydelser herude.

Du kan se hele politiets tryghedsundersøgelse her.


Nyhedsoverblik