Borgerne i Sorø: Her kan vi finde ro

Det strømmer ind med gode bud på, hvad det bedste ved Sorø Kommune er. Især steder, der giver ro, er blevet nævnt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sorø Kommune har mange ting at byde på. Både historiske steder som Sorø Kloster og Sorø Akademi, samt naturen, er noget, der ofte bliver nævnt. Fællesnævnerne for mange af tignene er, at stederne giver ro. Det mener borgerne i kommunen i hvertfald.

En af dem, der har skrevet til os, er Ellen Houlberg Thomsen fra Stenlille. Hendes yndlingsted i Sorø Kommue er Zen Garden, der ligger i Vedde. 

- Den giver en ro på en eller anden måde. Når jeg hører vandfaldet, så beroliger det.

Ellen Houlberg Thomsen har ofte besøgt den 24.000 kvadratmeter store have og ynder at tage sine gæster med.

- Det der imponerer mig, det er udseendet, men også at ejerene selv har anlgagt det for 27 år siden. 

De mange søer

Det er dog ikke kun i Zen Garden, man kan møde smuk natur. Sorø Kommune er omgivet af åbne vidder, af naturområdet Parnas og ikke mindst adskillige søer, bare for at nævne et par eksempler. Netop disse ting er det, Dan Kivinge fra Sorø er faldet for.

- Det første der sprang mig i hu var vores natur. Det var vores omgivelser. Sorø er ikke den største blandt provinsbyerne, men vores natur den er enestående.

Det synspunkt har Birgitte Hansen også. Hun har dog et særligt sted hun tager hen - nemlig Sorø Golfklub

- Det er en fantastisk bane. Den er uroligt velplejet og rigitg spændende at spille. Når man spiller på andre baner, og de hører man er fra Sorø, så siger de Sorø har en virkelig flot bane, men den er svær.

Birgitte Hansen startede med at spille golf med sin mand for otte år siden. De tog til åbent hus i Sorø Golfklub, gik en tur op til hul 18 og så den flotte udsigt over Tystrup Sø, og så har de spillet golf lige siden. Og det er der en helt særlig grund til.

- Golf betyder afsendig meget. Det betyder glæde, at når man har været på arbejde og har været stresset, at når man så har slået sin første bold, så tænker man ikke på alt det mere, så er det golfspillet og naturen, det handler om.

Husk, at du også kan komme med dit bud på, hvad du synes er det bedste ved netop din kommune. Det kan du gøre her.


Nyhedsoverblik