Borgermøde om sporarbejde: - Der bliver kamp om pladserne i togene

Tirsdag aften var der borgermøde i Ringsted om et omfattende sporarbejde, der vil påvirke togpendlerne i to en halv måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Togpendlere kunne tirsdag aften stille spørgsmål til DSB og Banedanmark om det sporarbejde ved Ringsted, der snart kommer til at genere deres hverdag.

Fra den 24. marts til den 12. juni skal der både laves sporarbejde vest for Ringsted og ved Ringsted station og skyldes bl.a. tilslutningen af den nye bane til København via Køge.

quote Det, vi mest er bekymrede for, er selvfølgelig, om folk, der gerne vil med toget, ikke kommer med toget.

Henrik Værum Høgh, Ringsted Pendlerklub

DSB vil køre med 60 procent færre tog gennem Ringsted i perioden. Det betyder, at der kun vil køre to tog i timen i myldretiden og et tog uden for myldretiden. 

Pendlere frygter pladsmangel

- Vi er især bekymrede for, om der bliver plads nok til os, sagde Henrik Værum Høgh fra Ringsted Pendlerklub, som var med til borgermødet.

- Der kommer færre tog. Godt nok er det længere tog, men der vil stadigvæk være færre afgange, så det vi mest er bekymrede for er selvfølgelig, om folk, der gerne vil med toget, ikke kommer med toget.

Der var mødt mange op for at høre om det kommende sporarbejde ved Ringsted
Der var mødt mange op for at høre om det kommende sporarbejde ved Ringsted Foto: TV2 ØST

Informationschef i DSB, Tony Bispeskov kan godt forstå bekymringen, men håber at masser af information undervejs vil kunne hjælpe pendlerne:

- Vi er udfordret i den her periode. Der kører færre tog, og det betyder altså, at der bliver kamp om pladserne i togene i nogle timer, og det er det, vi gerne vil informere om.

Togbusser Ringsted Station
Læs også
Omfattende sporarbejde går snart i gang – se, hvor togbusserne sættes ind
Togbusser Ringsted Station
Læs også
Omfattende sporarbejde går snart i gang – se, hvor togbusserne sættes ind

Kan I ikke bare lave togene længere?

- Det gør vi sandelig også - så lange som overhovedet muligt, men der er jo en øvre grænse for hvor lange togene kan være, og selv om vi gør dem ekstra lange, så vil der altså være nogen perioder, fx i den tidlige morgenmyldretid mellem klokken 7 og klokken 8, hvor der kan være rift om pladserne. Så hvis man ikke har købt en pendlerpladsbillet, så vil man kunne opleve nogle gange, at der altså ikke er plads til alle, sagde Tony Bispeskov.

Hvordan vil I kompensere de passagerer, der får gener af det her?

- Vi kommer til at kompensere vores kunder, det vil man kunne se senere i løbet af den her måned, hvordan det kommer til at udspille sig, men der kommer en eller anden form for kompensation, sagde Tony Bispeskov.

DSB har oprettet en hjemmeside, hvor de mange berørte pendlere kan følge med. Den findes på www.dsb.dk/ringsted.


Nyhedsoverblik