Borgere vil stoppe indbrudstyve: Patruljerer for at skabe tryghed

Flere steder i regionen opstår borgerværn for at skabe tryghed i lokalområdet. Årvågenhed er godt, men hold jer fra selvtægt, siger politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgernes tillid til politiet er ikke, hvad den har været. En megafonmåling, som TV 2 har fået lavet, viser nemlig, at over halvdelen af danskerne har mindre tiltro til politiet i dag, end de havde for ti år siden.

Derfor er der flere steder i landet oprettet såkaldte "borgerværn". Et af de steder er i den lille stationsby Knabstrup i Nordvestsjælland, som TV ØST besøgte tirsdag.

- Vi går og patruljerer og prøver at vise os, så folk kan se os, og så prøver vi at holde indbrudstyve væk, forklarer Lisbeth  Skiffard Olsen, som er en del af Knabstrup Borgerværn.

Indbrudsbølge blev startskuddet

Borgerværnet kom til verden, efter at der i december skete ti indbrud på 14 dage - et usædvanlig højt tal for den by, som blot har omkring 1.000 indbyggere.

quote Det er rigtig godt for byen, og de føler sig trygge, har vi fået at vide.

Claus Dyrting, Knabstrup Borgerværn.

- Nabohjælp er én ting, men det her er hele byen, som vi patruljerer i. Det er rigtig godt for byen, og de føler sig trygge, har vi fået at vide, siger Claus Dyrting, som også er medlem af borgerværnet.

 

politi_nat.jpg
Læs også
Ny undersøgelse: Vores tryghed er svækket
politi_nat.jpg
Læs også
Ny undersøgelse: Vores tryghed er svækket

 

Borgerværnets opgave er først og fremmest at holde øje, forklarer han.

- Vi holder øje med, at alt er, som det skal være, og at der ikke er nogen udefrakommende personer, som ikke skal opholde sig i den her by, forklarer han.

Politiet: Årvågenhed er godt.

I Svebølle og Dianalund finder man også borgerværn, og et nyt er muligivs på vej i Faxe. Fra politiet er beskeden dog, at det er godt at være årvågen, men at man skal holde sig fra selvtægt

quote Det er kun politiet, der kan agere som myndighedsperson. Det skal man hele tiden huske.

Kim Kliver, politiinspektør i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi 

- Det er kun politiet, der kan agere som myndighedsperson. Det skal man hele tiden huske. Men vi er selvfølgelig interesseret i at få henvendelser fra folk, der ser noget, fortæller Kim Kliver, politiinspektør i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi 


Nyhedsoverblik