Borgere om åbning af Nykøbing Falster Havn: - Bare gå i gang

Et politisk flertal vil tage dele af det omdiskuterede hegn på Nykøbing Falster Havn ned. En god idé, mener borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det ville give noget frihed, fordi vi mennesker godt kan lide at kigge på vand. Så folk kan gå deres søndagsture og kigge på vandet og på bådene om sommeren. Det er alletiders – bare gå i gang.

Sådan lyder det fra Frank Salling fra Sundby om beslutningen om at fjerne noget af det 800 meter lange metalhegn på Nykøbing Falster Havn.

Et politisk flertal i Guldborgsund Kommune vil nemlig åbne havnen op efter flere år med terrorsikring, som har ført til et stort metalhegn på Nykøbing Falster Havn. Hegnet har lukket havnen af for offentligheden siden 2012, og det vil René Christensen fra Dansk Folkeparti i Guldborgsund Kommune og formand for Guldborgsund Havne lave om på.

- Der har været tale om at åbne op på havnen her i rigtig mange år, der er bare ikke sket meget. Derfor er jeg glad for, at Socialdemokraterne, Venstre og DF er gået sammen og blevet enige om, at vi vil åbne havnen for offentligheden, siger René Christensen til TV ØST.

Målet er at åbne mere op for havnen ved at tage dele af hegnet ned. Det er muligt, fordi Nordic Sugar vil lukke nogle af deres lokaler ned på havnen, som er en del af det terrorsikrede areal. Kommunalbestyrelsen vil i den forbindelse indgå budgetforhandlinger i oktober-november måned.

Mere liv på havnen

Det er ikke kun politikere, der vil af med jernhegnet. Byens borgere er også interesserede i at kunne forene byen og havnen i højere grad. 

Christina Mortensen, Horreby
Christina Mortensen, Horreby Foto: TV ØST - Ida Valsted Pedersen

- Jeg synes ikke, at det pynter. Jeg synes, at det er kedeligt, at man ikke kan komme til at gå nede ved vandet, siger Christina Mortensen fra Horreby, som tvivler på, at der vil foregå terror i Nykøbing Falster.

Hvis dele af hegnet bliver fjernet, bliver havnen mere tilgængelig for offentligheden, og det ville det give mere liv og frihed, mener borgerne.

- Der vil komme noget liv nede på havnen, tænker jeg. Så vil man kunne gå dernede, og der ligger nogle caféer, der måske kunne få lidt mere omsætning, siger Christina Mortensen.

Frank Salling, Sundby
Frank Salling, Sundby Foto: TV ØST - Ida Valsted Pedersen

- Jeg synes, at det lyder fornuftigt. Det er bare ærgerligt, at der er brugt så mange penge på det. Men ellers så væk med det, siger Frank Salling.

Det næsten en kilometer lange hegn har kostet tre millioner kroner, hvilket de lokale firmaer på havnen har betalt for.

 


Nyhedsoverblik