Borgere i Region Sjælland venter længst på øreoperationer

Er man bosat i Region Sjælland, skal man regne med at vente væsentligt længere på en øreoperation end alle andre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bliver man syg og får brug for en operation i øret, er det bedre at bo i Region Nordjylland end i Region Sjælland.

Det skriver Berlingske mandag.

I det nordjyske skal man i gennemsnit vente i 62 dage på et indgreb i de små øreknogler for at bekæmpe nedsat hørelse, mens man i Region Sjælland skal vente i over et år.

quote Når der er mangel på personale, er vi nødt til at prioritere, og så kan der komme lang ventetid på visse operationer

Karin Friis Bach (R),formand for sundhedsudvalget.

I 2017 måtte ørepatienter i vores region i gennemsnit vente 438 dage på et indgreb i de små knogler i ørene. Det fremgår af en opgørelse, som sundhedsministeriet har sendt til Folketingets sundhedsudvalg.

Også når det gælder næsekorrektioner, er ventetiden længst i Region Sjælland.

Årsagerne til de store forskelle er ifølge Danske Regioner, at der er ubesatte stillinger flere steder i landet.

- Dette ændrer sig ikke med en strukturændring. Når der er mangel på personale, er vi nødt til at prioritere, og så kan der komme lang ventetid på visse operationer. Mange af de oplistede operationer er typisk kosmetiske eller operationer, hvor tiden ikke er afgørende, siger Karin Friis Bach (R), der er formand for sundhedsudvalget, til Berlingske.    

Region Nordjylland og Region Sjælland er, ifølge opgørelsen, de regioner, der i de fleste tilfælde har længst ventetider.

Udvidet frit sygehusvalg

Skal du vente mere end 30 dage på en diagnostisk undersøgelse, udredning eller en behandling, har du ret til udvidet frit sygehusvalg. Det betyder, at du kan vælge at blive undersøgt eller behandlet på de private sygehuse, som regionerne har en aftale med. 

 

Ventetiden på behandling beregnes fra den dato, hvor du er endeligt udredt, det vil sige har fået stillet en diagnose, og frem til den dato, hvor behandlingen kan starte.

Hvis ventetiden overstiger 30 dage, har du ret til udvidet frit valg til et aftalesyghus, det er de private hospitaler, som regionerne har en aftale med. 

Kontakt patientkontoret i din region for mere information om dine rettigheder og muligheder.

 

Kilde: Sundheds- og Ældreministeriet


Nyhedsoverblik