Borgere er ikke meget for udsigten til rocker-naboer

Rockerklubben Satudarah har lejet en nedlagt trælast i Idestrup på Falster. Men borgerne i byen så helst, at de blev væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I sidste uge sagde Lolland Kommune stop og nedlagde forbud mod, at rockerklubben Satudarah kunne samle sig i deres klubus, det gamle sundhedshus i Maribo.

Det har fået Satudarah til at hive teltpælene op og lede efter ly et andet sted. Og det har de så fundet i Idestrup på Falster, hvor medlemmer af rockerklubben har lejet en gammel, nedlagt træhandel.

quote Hvis de nu får fat i nogle af alle de unge i byen, så de bliver sluset ind. Det er jeg ikke meget for

Bent Nyggard, Idestrup

Men udsigten til rocker-naboer behager ikke borgerne i den lille by.

- Hvis det er den slags grupperinger, der kommer her… Det er vi ikke specielt stolte af, siger Otte Andersen, der får et samtykkende nik med fra sin hustru Annie Andersen.

Den tidligere trælast i Idestrup
Læs også
Rockere vil flytte ind i nedlagt trælast på Falster
Den tidligere trælast i Idestrup
Læs også
Rockere vil flytte ind i nedlagt trælast på Falster

- Nej, det har vi ikke lyst til. Det vil være synd for vores dejlige lille by, siger hun.

Bekymring for de unge

Heller ikke politikerne i Guldborgsund Kommune er specielt begejstrede for Satudarahs planer om at rykke til Falster. Borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) er i kontakt med både udlejeren af trælasten, politiet og kommunens jurister for at finde ud af, hvordan kommunen eller udlejeren kan forhindre, at lejekontrakten træder i kraft. 

Bent Nygaard vil helst ikke have Satudarah til Idestrup.
Bent Nygaard vil helst ikke have Satudarah til Idestrup. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Og det kan man godt forstå hjemme hos Bent Nygaard, der bor i Idestrup. Han jubler heller ikke over sine nye mulige naboer.

quote Så længe vi passer os selv, og de passer sig selv, så kan jeg ikke se, at der skulle ske noget ved det

Bent Nyggard, Idestrup

- Hvis de nu får fat i nogle af alle de unge i byen, så de bliver sluset ind. Det er jeg ikke meget for. Jeg er ikke selv nervøs for det, men jeg synes bare, det er noget skidt, siger han til TV ØST.

"Vi er ikke bange"

Nervøsiteten over de hårdkogte tilflyttere har dog ikke slået rod over hele byen. Den tidligere taxachauffør Kurt Bundgaard Knudsen er ikke bekymret.

- Nu har jeg kørt taxa i 30 år med alle mulige slags rockere, Hells Angels og Bandidos. Så længe vi passer os selv, og de passer sig selv, så kan jeg ikke se, at der skulle ske noget ved det. Vi er i hvert fald ikke bange for det, siger han. 

Kurt Bundgaard Knudsen har som taxachauffør kørt med flere rockere. Han er ikke nervøs ved udsigten til Satudarah som naboer.
Kurt Bundgaard Knudsen har som taxachauffør kørt med flere rockere. Han er ikke nervøs ved udsigten til Satudarah som naboer. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Borgmester John Brædder vurderer på nuværende tidspunkt, at der er gode muligheder for, at kommunen kan forhindre Satudarah i at rykke til Idestrup. 

satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Satudarah om lukning af klubhus: Nu samles vi bare på offentlige steder
satudarah_mc_northside.jpg
Læs også
Satudarah om lukning af klubhus: Nu samles vi bare på offentlige steder

Nyhedsoverblik