Boligselskab reddet fra konkurs

Byrådet i Slagelse Kommune har strikket en redningsplan sammen, der skal redde Bolig Korsør fra konkurs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Byrådet i Slagelse har formentlig reddet Bolig Korsør fra konkurs.

Det fremgår i dag af Sjællandske.

Boligselskabet har nemlig 42 millioner kroner ude at svæve, efter de har udarbejdet en ny helhedsplan, der betyder, at boligblokke skal rives ned og lejlighedskomplekser skal omdannes til rækkehuse.

Problemet er bare, at folketinget har besluttet, at man ikke må rive almennyttige boliger ned i øjeblikket på grund af det massive flygtninge- og migrantpres.

Brev til ministeren

Borgmester i Slagelse, Stén Knuth, har personligt sendt et brev til udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg for at få dispensation for netop Korsør, så boligforeningen stadig kan få lov til at nedrive og ombygge boliger.

Mens borgmesteren og Bolig Korsør venter på svar fra ministeren, så forventer man, at byrådet i dag vedtager en lånegaranti over for boligselskabet.

Bolig Korsør har planer om at nedrive lejligheder på Thiesens Allé, Elme Allé og Linde Allé og dermed reducere antallet af boliger i den afdeling fra 236 til 198. Derudover skal flere af lejlighederne ombygges til rækkehuse. Bolig Korsør regner med, at nedrivningen og ombygningen af boliger kommer til at koste omkring 232 millioner kroner. 


Nyhedsoverblik